Ministerie van Defensie

DEFENSIE EVENEMENTENKALENDER

13 T/M 15 - NATIONALE VLOOTDAGEN

Wat: De Koninklijke Marine zet zich niet alleen buiten Nederland in voor vrede en veiligheid op en vanuit zee. Ook in ons eigen land zorgt de marine voor veiligheid. Bijvoorbeeld op de Noordzee en de Waddenzee. Hier zijn permanent mijnenjagers actief voor het ruimen van mijnen, er staan altijd helikopters gereed voor reddingsoperaties en er is altijd een marineschip gereed voor assistentie bij calamiteiten.

Demonstraties
Tijdens de vlootdagen zijn veel Nederlandse en buitenlandse marineschepen opengesteld voor de bezoekers. Ook op de wal is genoeg te beleven. Leef je uit in het mariniersbivak of op het activiteitenkamp. Laat je spierballen zien op de hindernisbaan of vaar mee en test of je zeebenen hebt! Op het water worden spectaculaire demonstraties gegeven, waarbij de verschillende marineonderdelen zich presenteren.

Michiel de Ruyter
De Vlootdagen staan dit jaar ook in het teken van 400 jaar Michiel de Ruyter. Er zijn tal van activiteiten die je terugvoeren naar de tijd van deze zeeheld en misschien kom je Michiel in hoogsteigen persoon nog tegen!

Wanneer: 13, 14 en 15 juli

Waar: Den Helder

Entreeprijs: Gratis

Meer informatie: www.marine.nl

Bereikbaarheid: Vanaf station Den Helder rijden de hele dag door gratis bussen naar het terrein waar de Nationale Vlootdagen worden gehouden. Meer informatie over de Nationale Vlootdagen vind je op www.marine.nl.