Met North Sea Jazz gratis naar Le Corbusier in NAi Rotterdam

19.06.2007 / 09:52 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Mojo concerts

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

Hij is de grootste architect van de twintigste eeuw, bijna iedereen kent wel een ontwerp van zijn hand en sommigen hebben wellicht zijn beroemde chaise longue in de kamer staan: Le Corbusier. Het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) wijdt deze zomer een tentoonstelling 'Le Corbusier - De kunst van architectuur' aan deze grootheid. Heb je een toegangskaart voor het North Sea Jazz Festival 2007, dan heb je tijdens de festivaldagen op 13, 14 en 15 juli, gratis toegang tot het NAi, Museumpark 25 te Rotterdam!

Het oeuvre van de grootste en bekendste architect van de twintigste eeuw, de Picasso van de architectuur, de ontwerper van de chaise longue - Le Corbusier (1887-1965) - is slechts zelden te zien. Nu, voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis, toont het NAi het oeuvre van deze Zwitsers-Franse grootmeester. Te zien zijn meer dan 450 originele interieurs, meubels, gebouw- en stadsontwerpen, maar ook tekeningen, schilderijen, foto's, stoffen, collages, films en beeldhouwwerken van hem en van tijdgenoten als Picasso, Braque, Ozenfant, Gris en Léger. De tentoonstelling is tot en met zondag 2 september te zien in Rotterdam, om vervolgens door te reizen naar onder meer Weil am Rhein, Londen, Liverpool en Lissabon.

Bezoekers van het North Sea Jazz festival 2007 hebben op vertoon van hun toegangskaart gratis toegang tot het NAi. Deze aanbieding geldt alleen voor de festivaldagen, 13, 14 en 15 juli 2007.
'Le Corbusier - De kunst van architectuur' is een unieke gelegenheid om met het werk van Le Corbusier kennis te maken of om de kennis van zijn werk verder te verdiepen. De laatste overzichtstentoonstelling van zijn werk was in 1986 in Centre Pompidou in Parijs; wellicht is de eerst volgende pas weer over twintig jaar.

Openingstijden NAi:
vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
zondag van 11.00 tot 17.00 uur

De tentoonstelling wordt gemaakt door het Vitra Design Museum in samenwerking met het Nederlands Architectuurinstituut, the Royal Institute of British Architects en de Fondation Le Corbusier. 'Le Corbusier - De kunst van architectuur' wordt georganiseerd in het kader van Rotterdam 2007, City of Architecture. AM is hoofdsponsor van deze tentoonstelling.

Het North Sea Jazz Festival wordt medemogelijk gemaakt door: JVC, Orange, Grolsch en Buma Cultuur.

Noot aan de redactie (