Gemeente Leiden

Fiesta voor Juigalpa in Leiden

Op vrijdagavond 13 juli organiseert de Bouwbrigade 2007 een fiesta in de Tuinzaal van de Burcht. Tijdens dit muziek- en dansspektakel kunnen Leidenaren kennismaken met het project van de Bouwbrigade én met de zestien jongeren die dit jaar naar zusterstad Juigalpa vertrekken om een school te bouwen voor 250 kinderen. Het feest begint om 20.00 uur in de Tuinzaal, Burgsteeg 13 in Leiden.

Deze speciale avond staat geheel in het teken van Nicaragua en de bouwbrigade. Naast muziek en dansdemonstraties kunt u heerlijke Nicaraguaanse gerechten proeven. Als klap op de vuurpijl kunt u deelnemen aan een workshop salsadansen onder leiding van gediplomeerde dansleraar, choreograaf en artiest Rafael cala Rodriguez. Gedurende twaalf jaar heeft Rafael meegewerkt aan nationale- en internationale dansfestivals in Zuid-Amerikaanse landen. Ook zal er informatie gegeven worden over de Bouwbrigade door Oud-Brigadiers en andere deskundigen. Kaarten voor deze avond zijn voor E 5, - te verkrijgen aan de zaal De opbrengst van de avond gaat naar de school die de bouwbrigadiers binnenkort gaan bouwen.

De Bouwbrigade
De Bouwbrigade is een samenwerkingsproject tussen de Stichting Vriendschapsband Leiden - Juigalpa en Stichting Invulling Stedenband (SIS) Den Haag - Juigalpa. De Bouwbrigade is een combinatie van vakantie en ontwikkelingswerk. Deze werkvakantie biedt tien Haagse en zes Leidse jongeren de kans om in juli en augustus vier weken naar Juigalpa af te reizen en samen met Nicaraguaanse bouwvakkers een school te bouwen voor 250 kinderen. Ook is er tijd voor een kennismaking met de Nicaraguaanse cultuur en staan er excursies op het programma.

Naast het doen van vrijwilligerswerk in Nicaragua zijn de Nederlandse jongeren tot maart 2008 ambassadeur van de Stichting Vriendschapsband Leiden Juigalpa (SVLJ). In dat jaar proberen de jongeren op verschillende manieren de bekendheid met de stedenband Leiden-Juigalpa onder de inwoners van Leiden te vergroten. De jongeren maken onder andere een boekje over hun belevenissen in Nicaragua en helpen mee aan de evenementen die de stedenband organiseert.

Nadere informatie:
Muriel Bosman, Bureau Communicatie, tel. (071) 516 50 30


-----------------------
Persuitnodiging

---- --