Gemeente Rotterdam

Aan het Goudkruid (Ommoord) bij basisschool de Horizon is een ondoordringbaar plantsoen omgetoverd tot een vrolijke speel- en verkeerstuin. Verkeerspaden met echte verkeersborden, bankjes, een moes- en vlindertuin en speeltoestellen geven de leerlingen van de school volop gelegenheid de nieuwe tuin te gebruiken.

Wethouder Lucas Bolsius (van onder andere Buitenruimte) opent dit zogenoemde Groene Duimen-project op vrijdag 13 juli om 15.30 uur. Na de opening draagt de wethouder het project over aan de initiatiefnemers.
Hiermee gaat voor basisschool de Horizon een droom in vervulling. Er bestonden al langer plannen om het stukje plantsoen meer bij de schoolactiviteiten te betrekken. Met de nieuwe tuin krijgt de Horizon daar nu alle mogelijkheden toe.

Betrokken
Onder het motto 'Rotterdam fleurt op' heeft wethouder Bolsius Rotterdammers in 2006 opgeroepen om goede en creatieve ideeën in te sturen om de buitenruimte op te fleuren. Met de actie Groene Duimen moeten creatieve ideeën van Rotterdammers speelplekken, binnentuinen en buurtparkjes aantrekkelijker maken. De voorwaarde hierbij is dat het een simpel idee is dat op korte termijn uitgevoerd kan worden door de gemeente. Ook belangrijk is dat bewoners zelf betrokken zijn bij de uitvoering en het beheer van het plan. Van de 35 Groene Duimprojecten is nu een aantal uitgevoerd en aan de bewoners opgeleverd.

Bron: Gemeentewerken, 09-07-2007