Deelgemeente Charlois Rotterdam

Swingend jazzfestijn op Zuid

De komende week staat in het teken van de jazz. Niet alleen vindt vanaf 13 juli in Ahoy voor de tweede keer het North Sea Jazz Festival plaats, van 6 tot en met 11 juli zijn onder de noemer Jazz op Zuid door heel Rotterdam-Zuid optredens te zien in de wijken, als opmaat voor het festival.

De week voor North Sea Jazz draait Zuid dus al warm met optredens (jazz, cross-over en wereldmuziek) en andere activiteiten verspreid over diverse locaties.

In opdracht van de deelgemeenten Charlois, Feijenoord en IJsselmonde hebben het Rotterdams Cultuuratelier en Loeder Events, in samenwerking met o.a. Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam, Jazz in Charlois van Stichting Blommenfesteijn en North Sea Round Town een boeiend programma gesmeed.

Een overzicht van het Charloise deel van het programma:

Zaterdag 7 juli vanaf 15.00 uur: Agora Sim (Samba, jazz en bossa nova)

Koriander, Kromme Zandweg 79

Zondag 8 juli van 12.00 tot 19.00 uur: Jazz in Charlois

Bij de Oude Kerk, Charloisse Kerksingel. .

12.15 uur: opening van Jazz in Charlois door Jos van der Vegt, directeur Ahoy, en Dick Lockhorst, voorzitter deelgemeente Charlois.

12.25 - 13.25 uur: Wildgeraas, ouderwetse swing en ballads 13.40 - 14.40 uur: jazz Trio T.O.B.D., up-tempo jazzbeat, blues, ballads, funky, rock, beetje latin

15.00 - 16.00 uur : Kwintet Jazzeezy

16.10 - 17.10 uur: jazzcombo Lils Mackintosh

17.25 - 18.25 : Hans Dulfer en band, met recht de bekendste jazzmuzikant van Nederland.

Meer informatie: www.jazzincharlois.nl

Woensdag 11 juli vanaf 14.00 uur: Workshop Jazz meets the World

in Lokaal Cultuur Centrum Larenkamp, Slinge 303. Kinderen van 14 jaar leren improviseren met muziek er werken zo toe naar een optreden.

Woensdag 11 juli vanaf 19.00 uur: Jazzfeest!

Slotfeest in Theater Zuidplein. De twee podia staan open voor iedereen die heeft meegedaan aan de workshops, maar ook de bezoekers. Het slotfeest moet uitmonden in een spetterende jamsessie! Met medewerking van de SKVR Jazz-band.

Alle optredens zijn gratis. Het volledige programma vindt u op www.jazzopzuid.nl .