Gemeente Capelle a/d IJssel

Fascinatio viert vijfjarig bestaan met tweedaags FestivaI

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 juli viert de wijk Fascinatio haar vijfjarig bestaan met het gratis toegankelijke Fascinatio Festival. Er worden diverse activiteiten georganiseerd op het gebied van sport, cultuur en gezelligheid. Het feest wordt georganiseerd door het WOP Fascinatio, LinC, het Brede SchoolNetwerk (BSN) en de gemeente, in samenwerking met de scholen en vrijwilligers uit de wijk. Alle bewoners van de wijk Fascinatio zijn hiervoor uitgenodigd, maar ook andere Capellenaren kunnen een kijkje nemen in deze nieuwste wijk van Capelle.

Het feestprogramma speelt zich af op het festivalterrein, naast het Infocentrum aan de Fascinatio Boulevard, maar ook op andere plekken in de wijk. Op het festivalterrein is onder meer een gezellig babbel-terras waar je kunt kennismaken met onbekende buurtbewoners, een hapje kunt eten en bingo kunt spelen.

Logo BSN Tijdens het festival presenteert het Bredeschool Netwerk (BSN) zich aan de wijk. Dit netwerk is sinds het begin van dit jaar actief in Fascinatio. BSN is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties in de wijk, zoals scholen, bibliotheek, jongerenwerk, kunst- en cultuurorganisaties, sportverenigingen en zorginstellingen. BSN werkt aan het verbeteren van de ontwikkelingskansen van kinderen, het verbeteren van het activiteitenaanbod en het verbeteren van de sociale cohesie en veiligheid. Bij de BSN-stand op het festivalterrein kan je niet alleen terecht voor informatie, maar ook voor leuke activiteiten zoals een gezellige knutseltafel waar je tasjes kunt pimpen, sieraden kan maken en schminken. Voor de kleinsten is er een springkussen te vinden op het festivalterrein.De kinderen van de scholen hebben een BSN feestshirt gekregen. Zaterdag zijn er nog shirts te krijgen bij de BSN stand. Wees er snel bij want op=op.

Voor het uitgebreide programma van het festival kan contact opgenomen worden met het WOP Fascinato, telefoon 06- 55 33 65 82 (Marianne de Veer, WOP-werkgroep Activiteiten).

e-mail: wopfascinatio@gmail.com