Provincie Noord-Holland

Datum

10-7-2007

Onderwerp

Weekendwerkzaamheden N242 viaduct Bestevaer

Katja Grevers

In het weekend van 13 tot 16 juli asfalteert de provincie de zuidzijde van het viaduct op de kruising Bestevaerstraat. Ook de onderdoorgang krijgt zijn definitieve asfaltlaag. Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden via de noordelijke op- en afrit over het viaduct geleid.

Na dit weekend is de reconstructie van het gedeelte A9 tot de Leeghwaterbrug afgerond en kan op 16 juli in gebruik worden genomen.

Van vrijdagavond 13 juli 20.00 uur tot maandagochtend 16 juli 05.00 uur wordt de Diamantwegzijde en de onderdoorgang geasfalteerd. Het verkeer zal tijdens de werkzaamheden via de noordelijke op- en afrit (zijde Bestevaerstraat) en over het nieuwe viaduct worden geleid. Het verkeer komende vanaf de A9 kan niet afslaan richting de Bestevaerstraat en wordt over het nieuwe viaduct geleid.

Bedrijventerreinen weer bereikbaar
Als deze werkzaamheden zijn afgerond, is de verbinding Diamantweg Bestevaerstraat hersteld en zijn de bedrijventerreinen Boekelermeer en Overdie weer optimaal bereikbaar.
De werkzaamheden vinden plaats wegens de reconstructie van de N242. In het weekend van 29 juni tot 2 juli is de noordzijde van het viaduct geasfalteerd. Het verkeer aan de noordzijde van het viaduct rijdt dus al over de definitieve weg.
Begin mei 2007 werden de liggers geplaatst van het viaduct op de kruising Bestevaerstraat - Diamantweg. Daarna begon de afbouw van het kunstwerk. Nu moet als laatste nog het definitieve asfalt worden aangebracht. Dit gebeurt in 2 fasen, waarvan de eerste fase al is geweest.