Project Gemeente Westland

gemeente Westland
Alcoholverbod in openbare ruimte gemeente Westland Publicatiedatum: 10-07-2007

Vanaf 13 juli 2007 geldt er een verbod op alcoholgebruik op pleinen, parken en speelplaatsen in de gemeente Westland. Ook het uitgaansgebied van Naaldwijk, bepaalde stukken van het strand en de bebouwde kom van Monster vallen onder de nieuwe regeling.

B&W van Westland hebben op voorstel van burgemeester Van der Tak tot de maatregel besloten om de politie meer mogelijkheden te bieden op te treden tegen alcoholgebruik op die locaties waar dat tot overlast van omwonenden en voorbijgangers leidt.
Naast alle parken, speelplaatsen en pleinen in de hele gemeente geldt de regeling ook voor het uitgaansgebied in Naaldwijk (omsloten door de Dijkweg, Verdilaan, Anjerlaan, Secretaris Verhoeffweg en Van der Hoevenstraat) en het strandvlak tussen de strekdammen 10 en 13 (ter hoogte van Ter Heijde/Molenslag). Ook is er voor gekozen de gehele bebouwde kom van Monster onder de regeling te laten vallen, gezien de diverse vormen van jeugdoverlast in die kern.

De nieuwe Algemene plaatselijke verordening (Apv) zoals die onlangs door de gemeenteraad is vastgesteld maakt het tegenwoordig mogelijk een dergelijk verbod uit te vaardigen.

De regeling geldt niet voor terrassen bij horecabedrijven of plaatsen waarvoor een ontheffing op grond van de Drank- en Horecawet is verleend.