Ingezonden persbericht


Stadscommentaar 'Fietsend door Leiden'

Op vrijdag 13 juli ontvangt wethouder Marc Witteman (Ruimtelijke Ordening en Wonen) uit handen van Evert Vermeer (voorzitter Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit) het eerste exemplaar van het stadscommentaar 'Fietsend door Leiden'. Dit stadscommentaar is op verzoek van de ARK geschreven door dr. ir. Noud de Vreeze (Stichting Welstandszorg Noord-Holland). Hij heeft als relatieve buitenstaander een denkbeeldige digitale lijn van Leeuwenhoek naar Roomburg afgefietst, gefotografeerd wat hij tegenkwam en dit voorzien van commentaar. Op deze manier wordt het bestuur van Leiden een spiegel voorgehouden over de (wel)stand van de ruimtelijke ontwikkeling in de stad.

Uw redactie is van harte uitgenodigd om bij de aanbieding van het stadscommentaar aanwezig te zijn. Wat: Aanbieding Stadscommentaar
Waar: City Hall, Stadhuisplein 3, Leiden
Wanneer: vrijdag 13 juli om 15.30 uur, inloop vanaf 15.00 uur Wie: 15.30 uur inleiding door Evert Vermeer; 15.45 uur toelichting door Noud de Vreeze; 16.00 uur voorlopige reactie door Marc Witteman.

Het stadscommentaar maakt onderdeel uit van het jaarverslag van de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit over 2006. Het is een ongevraagd advies aan het college van Burgemeester & Wethouders van Leiden.