Persbericht

Downey's Amersfoort: 10 arbeidsplaatsen voor verstandelijk beperkten

De Stichting Vrienden van Downey's kan op vrijdag 13 juli haar geluk niet op: 's middags om 13.30 uur zal het huurcontract worden ondertekend van het pand waar de koffiecorner zich gaat vestigen, namelijk op Zuidsingel 65 te Amersfoort. Dit is een monumentaal pand, midden in de stad, met een zeer bijzondere uitstraling. Downey's huurt het pand van Zinnig, de organisatie die stadsherstelpanden in Amersfoort in beheer heeft.

Vanaf begin 2008 zullen ongeveer tien jongeren met een verstandelijke beperking hier hun werkplek krijgen. Downey's heeft als predicaat: 'eerlijk en heerlijk'. Dat geldt niet alleen voor haar medewerkers maar ook voor de producten: exclusieve koffie en thee die op een bijzondere wijze wordt geserveerd, plus natuurlijk de specialiteit van het huis, de downey. Dit is een eigenwijze brownie, met veel witte chocola, speciaal voor dit doel ontworpen door Joey Mercuur, patisserie in Amersfoort.

Instellingen en bedrijven steunen Downey's
In deze voorbereidende fase wordt hard gewerkt aan verdere realisatie van het pand. Naast Abrona, de instelling die Downey's bij dit project begeleidt, is NV SRO een belangrijke samenwerkingspartner. SRO heeft Downey's in het kader van haar tienjarig bestaan 'geadopteerd' en verzorgt in nauwe samenwerking met Han van Zwieten Architecten het aanbestedingsplan. Bedrijven hebben inmiddels ondersteuning toegezegd, o.a. via Matchpoint Betrokken Ondernemen in Amersfoort en VAB Amersfoort. Woningbouwvereniging Portaal treedt als adviseur vastgoed op.

Oproep
Dit initiatief wordt al door velen een warm hart toegedragen, maar Downey's hoopt op meer. Zij is o.a. op zoek naar vrijwilligers in de begeleiding. Iedereen die denkt iets bij te kunnen dragen aan dit project wordt van harte uitgenodigd zich te melden via downeysamersfoort@hotmail.com. De website van Downey's is momenteel onder constructie en zal begin september worden gepresenteerd.

Vacatures
Ben je verstandelijk beperkt en wil je graag werken bij Downey's? Je kunt zelf contact opnemen, maar je mag dit ook door je ouders/verzorgers laten doen via downeysamersfoort@hotmail.com. Je krijgt dan na de zomervakantie meer informatie toegestuurd over de mogelijkheden.