Gemeente Lansingerland


Bewegen is gezond

Bewegen is gezond, je voelt je fit en het werkt ontspannend. Toch beweegt meer dan de helft van de Nederlanders te weinig. Om mensen (uit diverse doelgroepen) te laten ervaren dat bewegen makkelijk in het dagelijks leven in te passen is, zullen er de komende jaren mede op initiatief van de gemeente Lansingerland, de afdeling Economische Zaken & Welzijn, cluster Sport diverse beweegevenementen op het programma komen.

In het najaar zal reeds een start gemaakt worden met bijvoorbeeld een impulsdag 50+ en het project Kies voor Hart en Sport (t.b.v. basisschoolleerlingen). Nadien zullen nog meer activiteiten volgen. Houdt u de berichtgeving met het bijbehorende logo nauwlettend in het oog.

30minutenbewegen is een landelijke leefstijlcampagne die Nederlanders wil motiveren om meer te gaan bewegen. 30minutenbewegen is er om Nederlanders te laten zien dat een kleine investering in tijd een groot verschil kan maken in de gezondheidstoestand. Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) voert deze campagne uit in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.