Gemeente Medemblik

Overlast van bootjes en boottrailers op gazons en bermen

Eigenaren van bootjes en boottrailertjes zijn de afgelopen jaren vóór het begin van het maaiseizoen regelmatig verzocht deze van gemeentelijke gazons en bermen te verwijderen. Het blijkt momenteel echter dat nog veel bootjes en trailertjes in de bermen liggen c.q. staan geparkeerd. De maaiers ondervinden hiervan veel last en ook ontstaat hierdoor regelmatig schade aan de maaiapparatuur.

Het gemeentebestuur wil aan deze ongewenste situatie de komende weken een einde maken en verplicht alle eigenaren bootjes, boottrailers en aanhangwagens van de gazons en bermen te verwijderen. Wordt hieraan niet voldaan dan wordt in samenwerking met de politie overgegaan tot verwijdering. Tegen betaling van de gemaakte kosten kan het eigendom worden terug gekregen.

Geen palen en pennen in gemeentegrond
Het gemeentebestuur verzoekt booteigenaren, om schade aan de boot maar ook aan de maaiapparatuur te voorkomen, geen pennen en palen in de bermen te slaan waaraan de boot wordt vastgelegd. In gemeentelijke bermen en gazons aanwezige palen en pennen dienen te worden verwijderd. Wel is het toegestaan minimaal 20 cm. uit de beschoeiing in het water twee palen te plaatsen - met eventueel daar een plank tussen - om de boot aan vast te leggen.