Provincie Utrecht


Provincie Utrecht legt sluitstuk op oostelijke rondweg Veenendaal

13-7-2007 -

De provincie Utrecht is in samenwerking met Rijkswaterstaat en de gemeenten Ede en Veenendaal van start gegaan met de laatste fase van het werk aan de oostelijke rondweg Veenendaal. De werkzaamheden voor de aansluiting van de rondweg op de A12 zijn in de eerste week van juli gestart.

Daarmee legt de provincie Utrecht letterlijk en figuurlijk het sluitstuk op een omvangrijk infrastructuurproject. Met als resultaat: méér doorstroming van het verkeer uit de regio en het verkeer van en naar Veenendaal. De provincie maakt daarmee bovendien de Rondweg-West in Veenendaal autoluwer en beter beschikbaar voor het lokale verkeer. Het doorgaande verkeer dat snel de A12 op en af moet, krijgt de beschikking over de vernieuwde oostelijke rondweg.

Nieuwe aansluiting A12
De provincie Utrecht sluit de oostelijke rondweg Veenendaal via een zuidelijke en noordelijke rijbaan aan op de A12. Hiervoor worden aan beide zijden van de rijksweg toe- en afritten gebouwd. Om de noordelijke aansluiting mogelijk te maken, bouwt Rijkswaterstaat voor de provincie een viaduct over de A12. De bouw van dit viaduct wordt gelijktijdig uitgevoerd met het werk van de provincie aan de toe- en afritten. Het viaduct is in april 2008 gereed. De provincie rondt het werk af in oktober 2008. Het werk aan de toe- en afritten wordt gecombineerd met de aanleg van een fietstunnel onder de nieuwe noordelijke toe- en afrit van de A12. Deze tunnel zorgt samen met een fietspad op het viaduct over de A12 voor een nieuwe fietsverbinding tussen Veenendaal en Ede.

Voor het werk dat de provincie uitvoert zijn geen omleidingsroutes nodig. Totdat de nieuwe aansluiting op de rijksweg is gerealiseerd, zal het verkeer van en naar de A12 gebruik blijven maken van de route over de Lorentzstraat naar de bestaande aansluiting Veenendaal of via de Rondweg-West naar de bestaande aansluiting Veenendaal.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030- 258 3196