Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Doetinchem - tips blijven welkom in verkrachtingszaak     |
Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de gewelddadige verkrachtingszaak aan de Doetinchemse Beethovenlaan heeft nog steeds behoefte aan tips. De verkrachting vond op donderdagochtend 7 juni tussen 09.15 en 10.00 uur plaats in de flat van het slachtoffer. Het aantal tips is inmiddels de 40 gepasseerd en het team weet nog niet of de gouden tip er tussen zit.

Ondanks de hoeveelheid tips die het team inmiddels natrekt, roept de teamleiding mensen die mogelijke informatie over de verkrachtingszaak of de verdachte hebben op om te blijven reageren.

Hoe langer geleden het feit is gebeurd, hoe lastiger het voor iemand wordt om zich de informatie te herinneren. Toch kunnen alle verklaringen van mensen een belangrijke bijdrage leveren in de uiteindelijke oplossing van een misdrijf .

In de laatste uitzending van Opsporing Verzocht van dit seizoen werd verleden week aandacht aan het gewelddadige misdrijf besteed. Tevens werd bekend gemaakt dat door het Openbaar Ministerie in Zutphen een beloning van 10.000 euro wordt uitgeloofd voor de tip, die leidt tot de aanhouding van de verdachte.

Naast algemene tips vragen sommige mensen of zij de verstrekte signalementgegevens van de verdachte nogmaals kunnen krijgen. Op de site www.politie.nl staan rechts alle regiokorpsen. Klik Noord- en Oost-Gelderland aan en onder OPSPORINGENSBERICHTEN is alle informatie over dit onderzoek te lezen. Verder wordt er via deze site doorgelinkt naar Opsporing Verzocht.

Einde bericht

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --