Politie Hollands Midden

Datum: 13 juli 2007

Leiden Diefstal uit woning Vermoedelijk wist men door de voordeur open te flipperen een woning aan de Haarlemmerstraat binnen te komen. Dit gebeurde donderdag 12 juli tussen 14.30 en 21.15 uur. Nadat enkele ruimten waren doorzocht werd er onder ander een televisie en een mp3-speler weggenomen.

Leiden Aanhouding na mishandeling De politie heeft donderdag 12 juli rond 21.00 uur een 53 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou kort daarvoor twee jongetjes hebben geslagen voor belletje trekken bij zijn woning in Leiden Noord. Een van de vaders is hierop aan de deur gegaan bij de verdachte, maar werd meerdere keren door de man weggeduwd. Direct hierop kreeg hij een vuistslag in het gezicht. De politie werd gewaarschuwd waarna de verdachte werd aangehouden. Hij werd geboeid overgebracht naar het bureau toen hij zich verzette.

Roelofarendsveen Aanhouding na diefstal uit bedrijf Twee mannen hebben donderdagmiddag een 24 jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van diefstal uit bedrijf. Twee personen waren bij het bedrijf aan de De Lasso-Zuid binnengegaan en hadden een geldkistje gestolen. De eigenaresse zag de twee weglopen en is de mannen achterna gelopen. De twee personen zetten het op een lopen, terwijl een medewerker van het bedrijf hen achterna reed. Ondertussen belde de eigenaresse haar echtgenoot. Een klant die de twee mannen zag lopen en hen geld uit een geldkistje zag halen is eveneens achter hen aangereden. De politie werd eveneens ingeschakeld. De eigenaar wist uiteindelijk de verdachte aan te houden en over te dragen aan de politie. De tweede verdachte wist te ontkomen. Het geldkistje werd in de omgeving in de bosjes aangetroffen. Een deel van het geld werd ook teruggevonden.

Gouda Aanhouding na woninginbraak De politie heeft vrijdag 13 juli in de vroege ochtend een 25 jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Van Baerlestraat. Getuigen zagen de verdachte gehurkt zitten vlakbij de woning en belden de politie. Agenten hebben in de omgeving uitgekeken naar de inbreker en zagen hem lopen in de omgeving. Bij het zien van de politie zette de verdachte het op een lopen. Hij werd op de Vossiusstraat aangehouden. Bij de Gouwenaar werden sieraden, pasjes, portemonnees, paspoorten en andere documenten aangetroffen. De goederen waren afkomstig uit de woning.

Gouda Aanhouding na mishandeling en vernieling De politie heeft rond 03.00 uur een 37 jarige man en een 46 jarige vrouw uit Gouda aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 23 jarige plaatsgenoot zonder aanleiding te hebben mishandeld op de Achter de Waag. Het slachtoffer kwam net met vrienden uit een kroeg toen de vrouw tegen hem begon te schelden. De vrouw die onder invloed was van alcohol gooide daarbij een bloembak van een café stuk op de grond. De man kwam op het slachtoffer af en gaf hem een vuistslag. De groep vrienden is hierna achter de man en de vrouw gelopen. Politiebikers werden even later door de groep vrienden van de mishandeling in kennis gesteld. Hierop werden de verdachten aangehouden.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --