Politie Hollands Midden

Datum: 12 juli 2007

Lisse Toename auto-inbraken in De Blinkerd

Gemeente en politie vragen hulp van bewoners om auto-inbraken een halt toe te roepen

De burgemeester van de gemeente Lisse en de politie van team Lisse hebben via een brief de hulp van bewoners van de wijk de Blinkerd ingeroepen om het aantal auto-inbraken in de wijk een halt toe te roepen.

Dit jaar zijn er 24 auto's opengebroken in De Blinkerd. Ten opzichte van vorig jaar, waar in dezelfde periode twee keer werd ingebroken, is dit een flinke toename. De gemeente en de politie hebben de handen ineen geslagen om het aantal inbraken tegen te gaan.

Maatregelen gemeente en politie De gemeente gaat het auto-inbrekers moeilijker maken door bijvoorbeeld struiken te snoeien waar daders zich makkelijk achter kunnen verschuilen en door slecht verlichte plekken in de wijk aan te pakken. Bovendien plaatst de gemeente waarschuwingsborden met de tekst 'niets erin, niets eruit' om bezoekers van Lisse te waarschuwen. De politie surveilleert extra in de wijk en stelt samen met de recherche een onderzoek in naar de daders.

Bewoners kunnen helpen De politie vraagt bewoners bij verdachte situaties de politie te bellen. Als er bijvoorbeeld een onbekend persoon grote interesse heeft in geparkeerde auto's, dan kunnen bewoners bellen naar 0900-8844. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek. Getuigen van een inbraak worden gevraagd direct 1-1-2 bellen, zodat de politie snel ter plaatse kan zijn. Bewoners die informatie hebben over de inbraken, maar anoniem wensen te blijven kunnen bellen naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Aangifte doen is belangrijk Aangifte doen kan via www.politie.nl, telefonisch via het nummer 0900-8844 of bij het politiebureau. Het doen van aangifte is van belang voor de opsporing Als de politie weet wat er in de wijk speelt dan kan zij gericht toezicht houden. Alle meldingen bij elkaar kunnen de politie uiteindelijk naar de dader leiden. Door elkaar te helpen, kunnen auto-inbraken worden tegengegaan.

--- noot voor de redactie/