Gemeente Vlieland

Persbericht Rijkswaterstaat

Waarschuwing betreden waddendijk wordt ingetrokken.

Werk geul Vlieland verloopt voortvarend

De werkzaamheden aan de vaargeul bij Vlieland verlopen voortvarend. De afgelopen weken heeft de aannemer zoveel bestorting kunnen aanbrengen dat er geen risico meer is op een grote grondverschuiving. Daarom wordt vanaf komende maandag de waarschuwing voor het betreden van de waddendijk bij het dorp Oost-Vlieland ingetrokken. Het verbod op het droogvallen op een klein deel van het Wad blijft nog wel gehandhaafd.

De afgelopen weken heeft de fa. Krul/MNO Vervat zon 70.000 ton staalslakken aangebracht om de steile geulwand af te vlakken. Door die steile geulwand was er een klein risico op het verschuiven van een stuk wad aan de zuidkant van Vlieland.

Deze week is er overleg geweest met burgemeester Galama van Vlieland over de voortgang en toen is besloten om de waarschuwing voor het betreden van een stuk waddendijk in te trekken. Het verbod op het betreden van het Wad bij Vlieland blijft wel gehandhaafd omdat de gebruikte staalslakken nog afgedekt moeten worden met een laag stortsteen. Bovendien gaat de aannemer vanaf week 34 weer aan de slag en is het vanwege de veiligheid en een snelle voortgang van het werk beter geen drooggevallen schepen vlakbij die werkzaamheden toe te staan.

De stellige verwachting van Rijkswaterstaat is dat de aannemer de werkzaamheden voor 1 oktober afrondt. Daarmee voldoet de dienst aan de belofte om voor het nieuwe stormseizoen de situatie bij Vlieland te hebben genormaliseerd.

Voor meer informatie kunt u bellen met:

Rijkswaterstaat

Dirkje Hartmans, 058 233 264 of 06 21 522627