Gemeente Gouda


goudse griffier benoemd (13-7-2007)

Beatrijs Lubbers is tijdens de gemeenteraadsvergadering van 11 juli 2007 benoemd tot griffier van Gouda. Zij leidt vanaf vandaag de griffie bij het ondersteunen van de gemeenteraad.

Beatrijs Lubbers werkt sinds 15 augustus 2006 als adjunct-griffier en waarnemend griffier bij de gemeente Gouda. In de jaren daarvoor bekleedde zij managementfuncties in non-profitorganisaties en bij verschillende gemeenten en was ze onder andere griffier in Bunnik en Naarden.

Ik ben blij met het vertrouwen van de gemeenteraadsleden nadat ze me een jaar als waarnemend griffier hebben meegemaakt. Griffier zijn is een speciale functie op de grens van politiek en bestuur. Sleutelwoorden daarbij zijn onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en integriteit. Daar streef ik naar. Je bent de ambassadeur van de raad, naar binnen en naar buiten toe. Ik probeer de wensen van de gemeenteraad te vertalen naar de ambtelijke organisatie en andersom. En de griffie is ook het adres waar burgers en organisaties kunnen aankloppen als ze zich tot de raad willen richten. Ik hoop dat we de rol van aanspreekpunt in de toekomst nog meer waarmaken, aldus griffier Lubbers.

Sinds de Dualiseringswet (2002) moeten alle gemeenten een griffier hebben om de gemeenteraad te ondersteunen. De griffie ondersteunt de raad in haar drie rollen: kaderstellen, controleren en volksvertegenwoordigen. Dit betekent onder andere de voorbereiding en organisatie van gemeenteraadsvergaderingen en
voorbereidingsbijeenkomsten. Ook regelt de griffie een goede afstemming tussen raad, college en de ambtelijke organisatie. De griffie is daarnaast de schakel tussen de gemeenteraad en de inwoners en organisaties van een gemeente.