Gemeente Alkemade


Projecten aanpassing speelvoorzieningen in uitvoering

13-07-2007

In 2002 is het speelruimtebeleidsplan vastgesteld. Jaarlijks wordt een actieplan gemaakt om een aantal speelplaatsen te renoveren en de afgekeurde en afgeschreven speeltoestellen te vervangen. In het speelruimtebeleidsplan is aangegeven wat er met de speelvoorzieningen in een wijk zou moeten gebeuren.

Nicolaas Beetslaan / Sotaweg in Roelofarendsveen
In het najaar van 2007 worden onder andere de speelvoorzieningen in de dichterswijk in Roelofarendsveen aangepast. De gemeente gaat de toestellen van de Sotaweg verplaatsen naar de speelplaats aan de Brederolaan/Nicolaas en zij gaat hier een aantal toestellen bijplaatsen. Er komt een nieuwe basketbalpaal. De speelvoorziening aan de Nicolaas Beetslaan wordt ingericht voor kinderen van 0 t/m 12 jaar.

De gemeente heeft de kinderen uit de wijk gevraagd welke toestellen zij het liefst op de speelplaats geplaatst zouden zien. De kinderen kunnen hun voorkeur aangeven met behulp van het huis aan huis verspreide "stembiljet". U kunt de huis aan huis in de wijk verspreide folder downloaden onderaan deze pagina. Als er per gezin meerdere kinderen zijn, dan kunt u bij de inleveradressen (Middenweg 9 en Nicolaas Beetslaan 11) of in het gemeentehuis extra stembiljetten afhalen. Desgewenst kunnen de kinderen hun stem ook via de mail uitbrengen:i.pathuis@gemeentealkemade.nl.

Nadat wij de stemmen geteld hebben wordt er een definitief voorstel aan het college van burgemeester en wethouders gedaan voor de aanschaf van een aantal speeltoestellen. De uitslag van de stemming wordt bekend gemaakt op deze gemeentelijke website en in het Witte Weekblad op de gemeentepagina.

Zonnedauw
Een aantal bewoners rondom de speelplaats Zonnedauw hebben al geruime tijd overlast ondervonden van de daar aanwezige voetbalvoorziening. Het college heeft met de bewoners van de wijk gekeken naar alternatieven maar die zijn er niet. Het college heeft daarom besloten ter plekke een voetbalkooi de plaatsen. Deze multifunctionele buitensportvoorziening krijgt een betonvloer, zodat er zomer en winter op gesport kan worden. Naar verwachting wordt de kooi in september 2007 geplaatst.

Bijlagen :
Folder Speelvoorzieningen Nicolaas Beetslaan.pdf
Extra stembiljet speelvoorzieningen Nicolaas Beetslaan.pdf