Persberichten Binnensticht, 10.40 uur

Utrecht, 13-07-2007

Aanrijding

BILTHOVEN Op de Soestdijkseweg zuid is donderdag een fietser licht gewond geraakt bij een aanrijding.

Omstreeks 19.45 uur kreeg de politie de melding dat een aanrijding had plaatsgevonden op bovengenoemde locatie. Agenten gingen ter plekke en zagen ter hoogte van de Looydijk dat een automobilist en fietser met elkaar in botsing waren gekomen. De 40-jarige automobilist uit De Bilt had op de Looydijk bij het afslaan naar rechts de Soestdijkseweg op de 56-jarige fietser uit Bilthoven over het hoofd gezien en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser die op het fietspad reed kwam ten val en is onderzocht door ambulancepersoneel. Dat constateerde schaafwonden en beurse plekken. De fietser hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Jongens aangehouden

AUSTERLITZ Twee jongens uit Austerlitz, van 13 en 14 jaar oud, zijn donderdag aangehouden voor het stelen van een fiets. Omstreeks 17.00 uur constateerde een bewoner van de Oude Postweg dat zijn fiets was gestolen. De man ging zelf op zoek in de omgeving naar de dieven, vond ze en hield ze aan. De jongens hadden de fiets in de bosjes verstopt. Agenten kwamen ook ter plaatse en nam het duo mee naar het politiebureau in Zeist. Daar zijn hun ouders in kennis gesteld. (Over een straf is niets bekend.)

Snelheidscontrole

DE BILT Bij een snelheidscontrole op de Utrechtseweg, heeft de politie donderdag 35 overtredingen geconstateerd. De politie controleerde van 14.00 tot 15.00 uur 668 voertuigen. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 120 km/uur, terwijl 80 maximaal is toegestaan.

Te snel

ZEIST Van 13.45 tot 15.00 uur heeft de politie donderdag een snelheidscontrole gehouden op de Woudenbergseweg. Van de 288 gecontroleerde voertuigen, reden 18 bestuurders sneller dan de limiet van 80 km/uur. De bestuurder met de meeste haast reed 101 km/uur.