Persberichten Lekstroom, 10.25 uur

Utrecht, 13-07-2007

Gewapende overval

IJSSELSTEIN Op donderdag 12 juli werd een gewapende overval op een horecagelegenheid gepleegd.

Rond 22.05 uur kwam een man een horecagelegenheid aan de Voorstraat binnen. De man bedreigde meerdere personeelsleden met een wapen en ging er met een geldbedrag vandoor.

De verdachte verliet de horecagelegenheid aan de achterkant en kwam uit op het Vingerhoekhof. Vermoedelijk vluchtte hij via een steeg in de richting van de Kerkstraat, vervolgens via een steeg naar de parkeerplaats aan het Agterhof.

Door meerdere politie-eenheden werd in de omgeving naar de verdachte gezocht. Daarbij zijn meerdere personen gecontroleerd, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen.

De verdachte was een licht getinte man van ongeveer 1.85 à 1.90 meter, tenger postuur. Hij droeg een zwart/grijze jas en een blauwe spijkerbroek.

Aan getuigen die op donderdagavond of mogelijk eerder iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Voorstraat wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Iets te veel

NIEUWEGEIN Een 57-jarige automobilist uit Nieuwegein bleek in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 juli net iets te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Rond 02.40 uur controleerden politiemensen de Nieuwegeiner op de Buizerdlaan. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 240 ug/l, terwijl het wettelijke maximum 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Beduidend te veel

LOPIKERKAPEL Aan het begin van de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 juli had een automobilist veel te veel alcohol achter zijn kiezen.

Rond 00.30 uur werd een 49-jarige automobilist uit Lopik op de Lekdijk Oost gecontroleerd. Bij de blaastest blies hij een F (fail), wat betekent dat hij beduidend te veel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Lopiker 605 ug/l, ruim meer dan 2,5 keer het maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Quad komt niet ver

NIEUWEGEIN Op donderdagavond 13 juli werd de bestuurder van een quad voor diverse overtredingen aangehouden.

Rond 22.50 uur zag een politieman een quad (vierwielige motor) over het Nijpelsplantsoen rijden. De bestuurder viel op omdat hij over het trottoir reed, waarop de agent achter hem aan ging. De quad reed in de richting van de Noordstedeweg, maar kon niet verder door twee hekwerkjes. De agent sprak de bestuurder, een 21-jarige man uit Nieuwegein, aan en zag dat de quad niet was voorzien van een kentekenplaat en dat de achterverlichting niet werkte. De Nieuwegeiner had geen rijbewijs bij zich en kon zich ook verder niet legitimeren. Daarop werd hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Ook de quad ging mee. Bij onderzoek bleek daar alles mee in orde te zijn.

De identiteit van de verdachte werd op het politiebureau vastgesteld. Hij kreeg bekeuringen voor het rijden over het trottoir, zonder kentekenplaat, zonder achterlicht en het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Op vertoon van het kentekenbewijs, verzekeringspapieren en met een kentekenplaat kan de Nieuwegeiner zijn eigendom weer ophalen.

Ongeldig rijbewijs

NIEUWEGEIN Een 56-jarige man uit Nieuwegein reed op donderdag 12 juli met zijn auto terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard.

Rond 20.30 uur werd de Nieuwegeiner op de Symfonielaan tijdens een verkeerscontrole gecontroleerd. Daarbij bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard en hij dus niet achter het stuur had mogen zitten. Daarop werd hij aangehouden en zijn auto werd in beslag genomen.

Bij zijn verhoor verklaarde de verdachte te weten dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Motorongeval

LOPIK Op donderdag 12 juli raakte een motorrijder gewond bij een ongeval.

Rond 12.40 uur reed een 35-jarige motorrijder uit Den Helder over de Lekdijk West, komende uit de richting van IJsselstein en gaande in de richting van Schoonhoven. In een bocht naar rechts raakte hij door grind op de weg in een slip en ging onderuit. De motor belandde tegen een lantaarnpaal.

De motorrijder werd met een gebroken enkel, schouderletsel en mogelijk nekletsel naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Hennepkwekerij

NIEUWEGEIN Op donderdag 12 juli werd door de politie een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd rond 09.35 uur een onderzoek in een woning aan het Nijpelsplantsoen ingesteld. Er was niemand in het pand aanwezig, waarop de deur met de hulp van een medewerker van de woningbouwvereniging werd geopend.

In het pand werd een hennepkwekerij verdeeld over meerdere kamers aangetroffen. De planten, ruim 350, en de kweekapparatuur werden in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.