Persberichten Rijn & Venen, 10.40 uur

Utrecht, 13-07-2007

Alcoholcontrole

MONTFOORT De politie heeft op donderdagavond 12 juli van 23.30 uur tot 00.00 uur een alcoholcontrole op de Heeswijk gehouden. Geen van de 51 gecontroleerde automobilisten had (te veel) alcohol gedronken.

Winkeldiefstal

MAARRSEN Een 14-jarig meisje uit Maarssen werd op donderdag 12 juli aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 10.05 uur ging het detectiepoortje van een winkel aan het Bisonspoor af toen het meisje de winkel verliet. Zij werd staande gehouden door een medewerker van de winkel. Daarbij bleek dat zij een pakje batterijen van bijna 15 euro had gestolen.

De politie werd gewaarschuwd en het meisje werd door agenten naar het politiebureau overgebracht. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Het verbaal is voor afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau HALT.

Te veel op

HEKENDORP / HARMELEN De politie heeft aan het begin van de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 juli twee automobilisten aangehouden omdat zij te veel hadden gedronken.

Rond 00.20 uur werd een 21-jarige automobilist uit Oudewater op de Poppelendam in Hekendorp gecontroleerd. Uit de blaastest bleek dat hij te veel alcohol had genuttigd en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 140 ug/l, terwijl het wettelijke maximum voor een beginnend bestuurder 88 ug/l is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod één uur.

Op de Dorpsstraat in Harmelen werd rond 00.55 uur een 43-jarige automobilist uit Harmelen gecontroleerd. Bij de blaastest blies hij een A (alert), wat betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk te diep in het glaasje gekeken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 260 ug/l, terwijl het wettelijke maximum 220 ug/l is. Tegen de Harmelaar is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Bromfietscontrole

MONTFOORT / OUDEWATER / WOERDEN De politie heeft op het Kasteelplein in Montfoort, de Molenwal in Oudewater, het Tournoysveld en de Molenvlietbrink in Woerden een bromfietscontrole gehouden.

In Montfoort werden drie bromfietsen gecontroleerd. Alle waren in orde. In Oudewater werd op twee bromfietsen een kritische blik geworpen. Dat resulteerde in twee bekeuringen: voor te veel vermogen en geen kentekenplaat aanwezig. In Woerden werden twaalf bromfietsen aan een controle onderworpen met als resultaat zeven bekeuringen: geen bromfietscertificaat (2), geen kentekenbewijs (1) en te veel vermogen (4).

Geslotenverklaring

BREUKELEN De politie heeft op donderdag 12 juli van 16.00 uur tot 16.45 uur op de Parallelweg op de naleving van de geslotenverklaring gecontroleerd. Elf sluipers negeerden de geslotenverklaring en werden bekeurd.