Gemeente Oisterwijk

voor woningaanpassing om lang zelfstandig te blijven wonen 12-07-2007
Persoonlijk advies voor woningaanpassing om lang zelfstandig te blijven wonen

Oisterwijkse 55+ers die in een eigen koophuis wonen, ontvangen een brief waarmee zij een persoonlijk advies kunnen aanvragen voor woningaanpassing. Veel 55+ers knappen hun woning op, bijvoorbeeld omdat hun gezinssituatie is veranderd. Het is slim dan meteen kleine aanpassingen te doen, die later wanneer het ouder worden voor beperkingen zorgt, goed van pas komen.

Blijvend Thuis in Eigen huis

Dit project heeft de naam Blijvend Thuis in Eigen Huis gekregen. Woningeigenaren kunnen met de brief een vragenlijst opvragen. Aan de hand van de antwoorden die eigenaren geven, krijgen zij een persoonlijk advies met veranderingsvoorstellen, zodat mensen zo lang mogelijk in hun eigen huis kunnen blijven wonen. Natuurlijk zijn inwoners vrij om het advies al dan niet op te volgen. Maar juist wanneer mensen nog gezond en goed ter been zijn, is het verstandig na te denken over de toekomst, wanneer zij wellicht moeizamer vooruit kunnen.

Huiseigenaren in de wijken xxx, xx en xx hebben de brief vorige week ontvangen. Huiseigenaren in andere wijken ontvangen de brief op een ander tijdstip (najaar 2007 of voorjaar 2008). Iedereen komt aan de beurt, maar het moment waarop verschilt (i.v.m. spreiding van werkzaamheden). Gedurende het project wordt u via de SeniorenPagina van de Nieuwsklok op de hoogte gehouden van het verloop.

Om wat voor aanpassingen gaat het?

Nieuwe vloerbedekking? Waarom dan niet gelijktijdig de drempels verwijderen. Nieuw toilet? Denk na over de hoogte van het toilet. Nieuwe badkamer? Verwijder het bad en schakel over op een douche en denk dan ook aan het plaatsen van een handgreep en stoeltje. Zonder veel moeite kunnen mensen op ogenblikken die hen goed uitkomen verbeteringen aanbrengen die gericht zijn op de toekomst.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl PrivacyDisclaimer Colofon