'ICE' in de mobiel redt levens

13/07/2007 11:06



Vodafone Libertel NV



Vodafone start landelijke bewustwordingsactie om 'ICE' in de mobiel op te slaan.

Maastricht, 13 juli 2007 - Vodafone Nederland begint vanaf vandaag een landelijke actie om consumenten aan te sporen 'ICE' nummers in de mobiele telefoon op te slaan. 'ICE' staat voor In Case of Emergency en is inmiddels een internationaal bekende aanduiding in de contactenlijst van de mobiele telefoon. Onder ICE staan de contactgegevens van diegene die in geval van nood gebeld moet worden. Deze actie wordt onder meer ondersteund door Europarlementariër mevrouw Maria Martens.

Hulpdiensten zoals de brandweer, ambulance personeel, en politiediensten kunnen in geval van nood het ICE nummer bellen en zo direct in contact komen met diegene die het slachtoffer van tevoren in zijn mobiel aangeduid heeft als contactpersoon. Het voorprogrammeren van ICE verhoogt de efficiëntie van de hulpverlening en kan tijd sparen en dus levens redden, ook in het buitenland.

Maria Martens, vertegenwoordiger voor Nederland in het Europees Parlement: "Ik juich het initiatief van Vodafone van harte toe. Invoering van de internationale aanduiding ICE kan levens redden. Toevallig heb ik onlangs de Europese Commissie gevraagd dit te bevorderen. Geweldig dat Vodafone in Nederland zelf het voortouw neemt."

Internationaal
In onze buurlanden is het opslaan van dergelijke ICE nummers in de mobiel inmiddels wijd verspreid. Vodafone Nederland vindt het promoten van ICE passen in het streven naar verantwoord ondernemerschap en wil een zo breed mogelijk draagvlak creëren om het Nederlandse publiek bewust te maken van het belang van ICE nummers. De internationale bekendheid van ICE verhoogt de effectiviteit ervan en daarom roept Vodafone de andere mobiele operators op dit initiatief te volgen.

Bewustwordingsactie
De klanten van Vodafone worden op verschillende manieren geïnformeerd over ICE. De Vodafone website geeft informatie over het belang van ICE contacten en over de manier waarop ICE contacten kunnen worden opgeslagen. Op de factuur die klanten thuiskrijgen, zal het advies komen te staan om ICE contacten in de mobiel voor te programmeren. Daarnaast zullen de adviseurs van de klantenservice de klanten desgevraagd van verdere informatie voorzien.

/ / / / / / / / / / / / / / /

Over Vodafone Libertel B.V.
Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het meest toonaangevende telecommunicatie-bedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel ruim 206 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 25 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 38 landen.