Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 13 juli

* RIJBEWIJS KWIJT NA VEEL TE HARD
BARENDRECHT - Politiemensen werden donderdagochtend op de rijksweg A16 ingehaald door een auto die opviel door de hoge snelheid. Op de A29 haalde hij rechts in, reed onnodig links en reed 146 km/u waar 100 het maximum is. Op de N217 bij Puttershoek negeerde de bestuurder, een 31-jarige Capellenaar, tot twee maal toe een stopteken. Hier voerde hij de snelheid wederom op, tot aan 127 km/u waar 50 het maximaal toegestane is. De bestuurder is langs de kant van de weg gezet en kreeg voor alle genoemde overtredingen een proces-verbaal. Daarnaast is zijn rijbewijs ingevorderd.


* ROTTERDAMMER GEWOND NA SCHIETPARTIJ; GETUIGENOPROEP

SCHIEBROEK - Een 33-jarige Rotterdammer is vrijdag in de vroege ochtenduren gewond geraakt na een schietpartij. Het slachtoffer werd omstreeks vier uur op de Donkersingel door een aantal personen belaagd en mishandeld. Hierbij werd eveneens, door één van de verdachten met een vuurwapen bedreigd en er werd op hem schoten. De Rotterdammer werd geraakt in zijn been en werd door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachten gingen er in een donkere bus vandoor. De Forensische Opsporing heeft een uitgebreid sporenonderzoek gedaan. De recherche van het district Noord stelt een nader onderzoek in en wil graag in contact komen met getuigen die zij nog niet gesproken heeft. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.


* MENSEN VAN ZEE GERED DOOR ZEEHAVENPOLITIE

GOEDEREEDE- Personeel van de Zeehavenpolitie heeft donderdagavond laat twee Zweedse bemanningsleden op een reddingsbootje voor de kust van Goedereede gered. Rond half twaalf kwam er een noodsignaal binnen, waarop personeel van de Zeehavenpolitie en een boot van de KNMR hierop afgingen. De twee Zweden, een 52-jarige man en een 51-jarige vrouw hadden hun schip verlaten omdat het op een zandbank was vastgelopen. De Zeehavenpolitie vond het tweetal in een reddingsbootje.
Met lichtelijke onderkoelingsverschijnselen is het tweetal naar wal gebracht. Ze hebben de nacht in een hotel in Veere doorgebracht.

Preventiebericht