Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Eerbeek - Met drank de weg op                             |
Een 51-jarige automobilist uit Eerbeek bleek op vrijdag 13 juli met teveel drank op achter het stuur te zijn gekropen. Hij werd op de Stuijvenburchstraat in Eerbeek op het gebruik van alcohol gecontroleerd. De man heeft een boete en een rijverbod gekregen.

De man werd kort na middernacht door agenten gecontroleerd. Een blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit, waarop de man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar wees ademanalyse 1.1 promille uit.

|     |Zutphen - buit bij auto-inbraak                           |
Dat je nooit spullen van waarde in je auto moet laten liggen, is een bewoner aan de Fie Carelsenstraat in Zutphen op een vervelende wijze duidelijk geworden. Woensdagnacht 11 juli sloeg een auto-inbreker zijn slag bij de auto van de Zutphenaar.

De politie waarschuwt met grote regelmaat om geen spullen van waarde in de auto te laten liggen. Woensdag rond 03.00 uur heeft een auto-inbreker de ruit van de auto van een 41-jarige Zutphenaar ingeslagen. De auto stond op de oprit bij de woning geparkeerd. Uit de auto zijn het navigatiesysteem en de portemonnee gestolen. In de portemonnee zaten het rijbewijs, bankpasjes en geld.

De benadeelde heeft inmiddels aangifte gedaan en heeft z'n pasjes laten blokkeren. De auto is naar de garage voor reparatie en de handelingen om alle gestolen pasjes opnieuw te krijgen, vragen ook de nodige tijd.

Einde bericht

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --