Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 13-07-2007

Gewond bij aanrijding

NIEUW AMSTERDAM Donderdagmorgen is een 55-jarige man uit Nieuw Amsterdam gewond geraakt bij een ongeval op de Schooldijk. Hij reed daar met zijn auto en verleende geen voorrang aan een 42-jarige man uit Veenoord, die van rechts uit de Dreef kwam rijden. De auto van de Nieuw Amsterdammer ging vervolgens op de zijkant. De man liep een aantal gebroken ribben op. Hij droeg tijdens het ongeval vermoedelijk geen gordel. Nadat hij uit de auto is gehaald is hij per ambulance naar het Scheperziekenhuis gebracht. (07-158585)

EMMER COMPASCUUM Donderdagavond raakte een 39-jarige vrouw uit deze plaats gewond bij een ongeval op het Westerdiep. Ze reed in de richting van de Runde in haar auto en moest daar stoppen. Een achteropkomende 29-jarige automobilist uit dezelfde plaats zag dit te laat en botste achter op haar auto. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. (07-158741)

Alcohol in het verkeer

MEPPEL Donderdagavond controleerde de politie op de Steenwijkerstraatweg een 40-jarige automobilist uit Nijeveen. Hij had gedronken en bleek 0,81 promille alcohol in zijn bloed te hebben. (07-158743)

Donderdagnacht controleerden agenten op de Reggersweg een 17-jarige bromfietser uit De Wijk. Hij had 1 promille alcohol in zijn bloed, zo bleek bij de blaastest. Zijn bromfietscertificaat is ingevorderd.

NIEUW AMSTERDAM Donderdagavond reed een 19-jarige jongeman, beginnend bestuurder, in zijn auto over de Vaart ZZ terwijl hij had gedronken. Hij reed daar tegen een geparkeerde auto. De blaastest gaf als resultaat 0,73 promille. Hij kreeg een dagvaarding mee en wordt op 1 oktober as. bij de politierechter verwacht. (07-158777)

NIEUW RODEN Donderdagnacht heeft de politie op de Terheylsterweg een 60-jarige man uit Leek aangehouden. Hij reed in zijn auto en had gedronken, 0,65 promille. (07-158782)

Man aangehouden na negeren stopteken

ASSEN Donderdagmiddag heeft de politie een 34-jarige man uit Assen aangehouden. Hij kreeg op de Beek een stopteken van een agent. In plaats van te stoppen reed hij om de politieman heen en reed verder. Via het kenteken kon de man worden opgespoord en even later werd hij in zijn woning aangehouden. Hij kreeg na verhoor een dagvaarding uitgereikt. (07-158695)

Inbreker aangehouden

NIEUW BUINEN Donderdagavond kreeg de politie een melding van een inbraak in een supermarkt in aanbouw op de Parklaan. Beveiligingsmedewerkers hadden twee verdachten aangetroffen in het pand, die er vervolgens vandoor gingen. De politie kreeg een signalement van de twee verdachten. Na een zoekactie werd een van de twee op de Planetenlaan in Stadskanaal aangetroffen. Hij werd aangehouden en is voor een nader onderzoek ingesloten. Een zoektocht naar de tweede verdachte bleef zonder resultaat. De politie onderzoekt deze zaak verder. Daarbij moet onder meer duidelijk worden of er iets is gestolen. (07-158779)

Winkeldieven aangehouden

ASSEN Donderdagmiddag heeft de politie twee vrouwen aangehouden nadat ze in een winkel aan het Koopmansplein waren betrapt bij de diefstal van kleding. De twee, een 24-jarige vrouw uit Groningen en een 20-jarige vrouw uit Stedum, hadden gestolen kleding bij zich uit meerdere winkels. Ze maakten gebruik van speciaal geprepareerde tassen waarmee de beveiliging moet worden omzeild. Ze zijn ingesloten voor een nader onderzoek. Hun tassen zijn in beslag genomen. (07-158620)

RODEN Donderdagmiddag heeft de politie een 27-jarige vrouw uit Polen aangehouden. Ze had in een drogisterij aan de Heerestraat cosmetica gestolen met behulp van een geprepareerde tas. Met behulp van een tolk heeft ze een verklaring afgelegd. Ze is ingesloten omdat ze, na een veroordeling wegens winkeldiefstal in 2006, nog een gevangenisstraf van veertien dagen moet uitzitten. De cosmetica is teruggegeven aan het winkelpersoneel. De tas is in beslag genomen. (07-158670)

Aangehouden na vernieling autos

MEPPEL Donderdagavond heeft de politie een 16-jarige jongen uit Meppel aangehouden. Hij heeft op het Prinsenplein een deuk in een geparkeerde auto geschopt. Een politieagent die daar in haar vrije tijd liep, zag dit gebeuren en heeft de jongen aangehouden en overgedragen aan haar collegas. (07-158774)

Donderdagnacht zag een getuige in Het Vledder dat een 50-jarige man uit Meppel daar tegen geparkeerde autos trapte. Deze raakten daardoor beschadigd. Hij gaf dit door aan de politie die de man even later kon aanhouden. Hij bleek een fiets bij zich te hebben die hij had gestolen. De man, die flink gedronken had, is ingesloten voor een nader onderzoek. (07-158804)

Brand in leegstaande woning

BARGER COMPASCUUM Vrijdagmorgen rond halfzes is brand ontdekt in een leegstaande woning aan het Verlengde Oosterdiep. Een getuige reed er langs en zag het in de woning branden. De brandweer heeft de brand geblust. Onderzoek moet duidelijk maken wat de oorzaak is geweest. (07-158812)

Bromfietser ernstig gewond bij ongeval

HIJKEN Vrijdagmorgen is een 17-jarige jongen uit Beilen ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij reed op zijn bromfiets over de Eursing in de richting Assen. Op de kruising met het Oranjekanaal kreeg hij geen voorrang van een 51-jarige automobilist uit Makkinga. Deze naderde de kruising vanuit de richting Hijken. De bromfietser werd door de rechtervoorzijde van de auto geraakt. Hij is met inwendig letsel met de traumaheli naar het UMC Groningen overgebracht. (07-158849)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.