Gemeente Schiedam


Juli

Presentatie Tabasco Tabernacle in Stedelijk Museum Schiedam

13 juli 2007

Een internationaal audio-visueel DVD-project

Zaterdagavond 14 juli wordt de nieuwste release van Global Frequency Tabasco Tabernacle integraal vertoond in het Stedelijk Museum Schiedam tijdens de Pecha Kucha Roadshow. Eerder was de dvd te zien tijdens het North Sea Jazz Festival.

Tabasco Tabernacle is het nieuwe project van multidisciplinair kunstenaar Ron Weijers (deelnemer stichting Kunswerkt) en beeldend kunstenaar Willem van Veldhuizen met medewerking van meer dan 40 bevriende kunstenaars en musici.

Na negen muziek cds vond Weijers dat zijn tiende cd iets bijzonders moest worden. Hij ontwikkelde met Willem van Veldhuizen en Easton Davy een concept waarbij er niet alleen een muzikaal product zou ontstaan, maar ook de beeldende kwaliteiten van de deelnemende kunstenaars gepresenteerd zou kunnen worden. Een uitgebreid DVD-project is het resultaat, waarbij de muziek van Weijers, Van Veldhuijzen en Davis visueel ondersteund en versterkt wordt met beelden en fotos van eigen werk en van zeven bevriende beeldend kunstenaars en fotografen:Toni Dalton, Joe Davis, Max Dereta, Ben Game, Joke Schot, Carolien Vermeulen en Pieter Zandvliet.

Daarnaast hebben nog eens meer dan dertig kunstenaars en muzikanten uit Nederland en Amerika hun muzikale en artistieke medewerking verleend aan Tabasco Tabernacle.

De mix van Amerikaanse en Nederlandse muzikanten is een eclectisch document met hip-hop, jazz en dance-invloeden, dat aansluit bij de veelzijdigheid van het North Sea Jazz Festival en de daaraan verbonden Jazzart shows.

Tabasco Tabernacle is naast een muziekproject van de tien kunstenaars ook een beeldend kunstproject. In een gelimiteerde oplage van 100 wordt de Tabasco Tabernacle ArtBox geproduceerd. In de ArtBox bevindt zich niet alleen de DVD en een boek maar ook van iedere kunstenaar een unieke en hoogwaardige gesigneerde glicee afdruk van een kunstwerk. Daarnaast bevindt zich in de ArtBox ook alle voorgaande negen cds van Global Frequency op MP3

Iedere (houten) cover van de ArtBox is een uniek handbeschilderd kunstwerk van de hand van Easton Davy, Willem van Veldhuizen of Ron Weijers.