Politie Flevoland

Politie blij met uitspraak F**You-zaak

Lelystad, 13-07-2007 o Het Gerechtshof in Leeuwarden veroordeelde een man uit Almere voor het beledigen van een politieambtenaar in functie. Korpschef Bert Wijbenga: Deze uitspraak is een steun in de rug voor alle politiemensen in ons land en volgens mij voor alle toezichthouders, handhavers en hulpverleners in hun vaak moeilijke werk.

De Almeerder had `fuck you´ en `fuck you moeder ook´ geroepen tegen een Flevolandse agent vorig jaar november. Daarvoor werd hij in eerste instantie bij de Politierechter in Lelystad vrijgesproken. De Flevolandse korpschef Wijbenga reageerde toen verbaasd op die uitspraak. Wijbenga: Zo´n uitspraak wordt door sommige mensen waar we als politie mee te maken hebben, uitgelegd als we kunnen de politie voor van alles uitmaken. En dat zal niet bedoeld zijn door de politierechter. Daarom verheugde het mij dat het Openbaar Ministerie in hoger beroep is gegaan. Het Gerechtshof in Leeuwarden heeft nu een uitspraak gedaan waar alle politiemensen en ook andere wetshandhavers en hulpverleners mee geholpen zijn in de uitoefening van hun werk.

De Almeerder kreeg een boete van 300 euro opgelegd. De uitspraak in deze zaak past bij het beleid dat door het kabinet wordt gevoerd om bepaalde beroepsgroepen in de samenleving te beschermen tegen (fysiek-) geweld. In deze zaak betreft het verbaal geweld tegen een politieambtenaar in functie dat wordt veroordeeld.