Senternovem


13-07-2007 | Start Maritiem Innovatie Programma

Start Maritiem Innovatie Programma

Minister Van der Hoeven van Economische Zaken heeft op 12 juli het startsein gegeven voor het Maritiem Innovatie Programma. De ruim honderd aanwezige ondernemers waren erg enthousiast over de aankondiging van de tender die binnen het programma is opengesteld.

De bijeenkomst vond plaats op de werf van Keppel Verolme in Rotterdam. De indieningsperiode voor haalbaarheidsprojecten loopt tot en met 31 oktober, voorstellen voor innovatieprojecten kunnen tot 16 oktober worden ingediend bij SenterNovem.

Eerder maakte de minister bekend dat zij 39,5 miljoen euro beschikbaar stelt voor het Maritiem Innovatie Programma. Doel van het programma is verdere uitbouw van de internationale positie van de Nederlandse maritieme sector. Om deze ambitie te realiseren, hebben drie partijen uit de sector (offshore, maritieme maakindustrie en natte waterbouw) het Maritiem Innovatie Programma opgesteld.

Binnen het programma is veel aandacht voor kennisontwikkeling. Hierbij is er speciale aandacht voor het mkb. Als instrument worden haalbaarheidsstudies en innovatieprojecten ingezet, waarbij samenwerking tussen bedrijven onderling of met kennisinstellingen centraal staan. Voor de haalbaarheids- en innovatieprojecten is in totaal een budget van 6,5 miljoen euro beschikbaar.