Gemeente Gilze en Rijen

Herstel Margrieten start in augustus

13-07-2007

Het herstel van kunstwerk De Margrieten in Rijen start in augustus. Kunstenaar Paul Veroude, de maker van het beeld, is dan klaar met zijn opdracht in Noorwegen. Veroude verwacht medio september klaar te zijn met de herstelwerkzaamheden.

De kunstenaar uit Hulten neemt bij het terugplaatsen van de bladen extra maatregelen om herhaling in de toekomst te voorkomen. Zo borgt hij de bladen aan de binnenzijde met moeren die hij vast wil lijmen.

Ook past Veroude het binnenwerk van de grootste Margriet aan. Deze is het zwaarst getroffen door de diefstal. Dit komt omdat hij achter de andere Margrieten staat en men in deze Margriet omhoog kan klimmen. Veroude maakt nu een constructie om dit in de toekomst te voorkomen.

De gemeente heeft inmiddels een offerte aangevraagd voor het aanbrengen van ondergrondse verlichting. Van de daders en de gestolen bladen ontbreekt nog altijd elk spoor.

De daders haalden in juni twaalf koperkleurige bladen weg van het kunstwerk.

Het kunstwerk staat symbool voor de verbondenheid van de vier kernen van de gemeente Gilze en Rijen; Gilze, Rijen, Molenschot en Hulten en staat op een markant punt aan de rand van de kern Rijen.