Gemeente Gilze en Rijen

Groen licht voor woningbouwproject Wildschut/Strijp

Publicatiedatum:
13-07-2007

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen hebben definitief vrijstelling van het bestemmingsplan verleend aan het woningbouwproject Wildschut/Strijp. Het college nam dit besluit nadat de benodigde 'Verklaring van Geen Bezwaar' door de provincie is afgegeven. Door dit besluit kan de ontwikkeling van 51 nieuwe woningen in Gilze van start gaan. Er komen woningen in zowel het goedkope (tot 160.000 euro), betaalbare als dure (vanaf 265.000 euro) segment.

Woonstichting Leijakkers bouwt 23 woningen. Collectief particuliere opdrachtgevers bouwen zeventien woningen en er is ruimte voor elf vrijstaande woningen. De werkzaamheden starten na de zomervakantie. Dan start ook de uitgifte van de laatste drie bouwkavels.

Aan het definitieve besluit ging een zorgvuldige voorbereiding met diverse inspraakrondes vooraf. De voorbereiding startte in 2005 met het vaststellen van de startnotitie voor de ontwikkeling van Strijp/Wildschut door het college. In april 2005 en december 2006 nam de gemeenteraad de voorbereidingsbesluiten. In 2006 stelde het college de ruimtelijke onderbouwing vast en sprak het college het voornemen uit vrijstelling te verlenen. Op 29 mei 2007 is de Verklaring van Geen Bezwaar afgegeven door de provincie.