Gemeente Waalwijk Gemeente neemt bestuursrechtelijke maatregel café De Mop

Verplichte inzet portiers bij thuiswedstrijden RKC WAALWIJK

De gemeente Waalwijk heeft de exploitanten van café De Mop in de Mr. Zwijsenstraat een bestuursrechtelijke maatregel opgelegd om te voorkomen dat bezoekers van het café rond thuiswedstrijden van RKC WAALWIJK voor overlast in de buurt zorgen. De exploitanten zijn vanaf
1 augustus tot 31 december 2007, via een aanvulling op hun exploitatievergunning, verplicht om voor, tijdens en na de thuiswedstrijden van RKC WAALWIJK en bij andere activiteiten die verband houden met RKC WAALWIJK twee gediplomeerde en erkende portiers in te zetten. De maatregel volgt op een waarschuwing van de burgemeester en verschillende controles en rapportages van de politie.

In december 2006 hebben de exploitanten een officiële waarschuwing ontvangen naar aanleiding van enkele incidenten. Bezoekers van café De Mop verstorenden de openbare orde en het woon- en leefklimaat in de buurt. De exploitanten is destijds opgelegd zulke situaties in de toekomst te voorkomen. Wanneer de situatie niet verbeterde, zou de burgemeester overgaan tot wijziging van de exploitatievergunning, danwel aanvullende voorschriften stellen. Uit rapportages van de politie blijkt dat nog steeds grote groepen bezoekers (60 tot 80 personen) voor en na thuiswedstrijden van RKC WAALWIJK in de directe omgeving van café De Mop voor overlast zorgen aldus loco-burgemeester Elly Baggerman.

Mochten de exploitanten niet aan het aanvullende voorschrift voldoen dan kunnen de politie en de burgemeester op verschillende manier optreden; verbaliseren, het opleggen van een nadere maatregel danwel het intrekken van de exploitatievergunning in combinatie met sluiten van cafe De Mop. Eind 2007 bekijken de gemeente en de politie de situatie opnieuw.

Publicatie datum 13-07-2007