Groep Wilders


Al-Qaida weer op volle sterkte; Nederland onderdeel van veiligheidsgat vrijdag 13 juli 2007
Vragen van het lid Wilders (PVV) aan de ministers van Buitenlandse Zaken en van Justitie, over het bericht dat volgens Amerikaanse inlichtingendiensten Al-Qaida weer op volle sterkte is en dat Nederland onderdeel is van een veiligheidsgat wegens de door de Nederlandse regering gemaakte afspraken met de Pakistaanse regering over makkelijker toegang van elkaars burgers.


1.)
Heeft u kennis genomen van het bericht "VS: Al-Qaida weer op volle sterkte; Nederland onderdeel van veiligheidsgat"(*)?


2.)
Deelt u de mening van de Amerikaanse inlichtingendiensten dat Al-Qaida weer op volle sterkte is en in staat om te opereren zoals voor de aanslagen op 11 september 2001? Zo ja, kunt u aangeven waarom; zo neen, waarom niet?


3.)
Is het waar dat in een rapport dat deze week aan een aantal parlementariƫrs in Washington bekend is gemaakt Nederland ook aan de orde komt omdat Nederland een van de landen is die speciale afspraken met de Pakistaanse overheid heeft gemaakt om de toegang van elkaars burgers gemakkelijker te maken? Welke afspraken betreft het hier precies? Welke afspraken heeft Nederland met Pakistan op dit gebied en hoe beoordeelt u de wenselijkheid van deze afspraken thans?

(*) Reformatorisch Dagblad, 12 juli 2007
http://www.refdag.nl/artikel/1309004/VS:+al-Qaida+weer+op+volle+sterkt e.html


____________________