Gemeente Winterswijk


13 juli 2007

Burgerjaarverslag 2006 verschenen

Winterswijk - Het college van burgemeester en wethouders heeft het burgerjaarverslag over 2006 voor kennisgeving aangenomen. In dit verslag doet burgemeester Thijs van Beem verslag over de gemeentelijke dienstverlening, burgerparticipatie en de afhandeling van klachten en bezwaren. Het verslag is deze week huis-aan-huis verspreid als uitneembaar middenkatern in de Winterswijkse Weekkrant. Het burgerjaarverslag wordt in september besproken in de commissie en de gemeenteraad. Zij kunnen op deze manier hun oordeel geven over het burgerjaarverslag. Eventuele opmerkingen en suggesties vanuit de commissie en de gemeenteraad kunnen meegenomen worden bij de productie van het burgerjaarverslag over 2007.

Sinds 2002 is de burgemeester verplicht ieder jaar verslag te doen over onder andere de gemeentelijke dienstverlening, burgerparticipatie en de afhandeling van klachten en bezwaren. Sindsdien is er ieder jaar een burgerjaarverslag uitgegeven waarin verantwoording wordt afgelegd over deze onderwerpen. Ook over 2006 is een burgerjaarverslag opgesteld. In de afgelopen jaren gebeurde dat aan de hand van de uitkomsten van een breed onderzoek onder inwoners, de dienstverleningsmonitor. Over het jaar 2006 is geen dienstverleningsmonitor gehouden. Hiervoor is gekozen omdat er in de uitkomsten van de afgelopen jaren te weinig nieuwe informatie zat om gerichte verbeteracties uit te zetten. Bovendien beperkte de dienstverleningsmonitor zich tot de tevredenheid over de dienstverlening aan de balies, de telefoon en de afhandeling van de meldingen aan de Bel & Herstellijn. Dit is echter slechts een klein deel van de gemeentelijke dienstverlening. Voor 2006 is gebruik gemaakt van de resultaten van diverse onderzoeken over een aantal specifieke vormen van dienstverlening binnen de gemeente. Om ervoor te zorgen dat alle vormen van dienstverlening de komende jaren onderzocht worden, wordt een nieuwe werkwijze ontwikkeld voor onderzoek naar de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening. Met deze nieuwe werkwijze wordt in 2007 al gestart.

Burgerjaarverslag gemist?
Inwoners die geen Winterswijkse Weekkrant hebben ontvangen en toch het burgerjaarverslag willen lezen, kunnen hiervoor vanaf volgende week een exemplaar afhalen aan de balie van het kantoor aan het Beatrixpark en de balie van het Zorgloket. Ook kunt u het burgerjaarverslag lezen op deze website via Bestuur en Politiek>burgemeester> burgerjaarverslag>burgerjaarverslag 2006.