Gemeente Tilburg

13-7-2007
DHL Exel Supply Chain Nederland vestigt hoofdkantoor in Tilburg Bedrijf huisvest zich op eigen campus

DHL Exel Supply Chain vestigt zijn Nederlandse hoofdkantoor op industrieterrein Vossenberg in Tilburg. Ze gaat kantoor houden in het gebouw van een van haar grotere operaties in Tilburg, het Europese distributiecentrum voor Epson aan de Athenastraat 4. Dit gebouw wordt verhuurd door ProLogis. Het hoofdkantoor is momenteel nog gevestigd in Roosendaal en Veghel. Ze verwacht zo'n 40 arbeidsplaatsen in het nieuwe kantoor te huisvesten.

Campus
Gert Vriend, directeur business development van DHL Exel Supply Chain licht de keuze toe: "Voor ons is Tilburg een strategische locatie ten opzichte van onze Nederlandse operaties. Het zwaartepunt ligt in Zuid-Nederland en Tilburg is hierin de voor de hand liggende keuze. Hiermee versterken we de Tilburgse campus (bundeling van activiteiten). Die campusgedachte willen we in de toekomst nog verder uitbreiden."

Het bedrijf voert wereldwijd complexe logistieke taken uit voor een grote variatie aan sectoren,zoals gezondheidszorg, technologie, ruimtevaartindustrie, auto-industrie, detailhandel, consumentengoederen en mode. Ze voorziet klanten van op maat gemaakte, op IT gebaseerde oplossingen door de hele supply chain. Naast kernactiviteiten als inkoop-, opslag- en verkooplogistiek, biedt ze value added services zoals assemblage, co-packing, prijslabelling, orderverwerking tot en met verkooppromotie en financiële diensten.

Multinationals in Tilburg
Wethouder Hans Janssen (economie) over de komst: "De positie van Tilburg als logistiek centrum is bijzonder sterk door de aanwezigheid van veel grote multinationals. De komst van het hoofdkantoor van DHL Exel Supply Chain draagt hier uiteraard aan bij. DHL is een wereldspeler, die ook nadrukkelijk aanwezig is op Vossenberg. Een prima keuze dus voor het bedrijf én voor de stad om ook de hoofdkantoorfuncties naar Tilburg te verhuizen."

ProLogis
Ko Nuijten, First Vice President ProLogis Benelux: "We bedienen DHL momenteel met bijna 70 gebouwen in Europa, Noord Amerika en Azië. We zijn zeer verheugd dat DHL wederom ProLogis heeft geselecteerd voor dit belangrijke project en kijken uit naar onze verdere goede samenwerking."
Jurre van Driel, First Vice President ProLogis Project Management: "We zijn ervan overtuigd dat we met het ProLogis Distribution Centre Tilburg III een gebouw van uitstekende kwaliteit hebben gerealiseerd op een strategische locatie. ProLogis levert topkwaliteit gecombineerd met duurzaamheid en neemt daarmee tevens haar verantwoordelijkheid op maatschappelijk gebied".

ProLogis ontwikkelt, exploiteert en investeert wereldwijd in gebouwen ten behoeve van logistieke gebruikers en heeft een portfolio van 36,1 miljoen m2 verdeeld over meer dan 2.300 bestaande dan wel in ontwikkeling zijnde gebouwen. Ten behoeve van haar internationale klanten breidt ProLogis haar wereldwijde netwerk van gebouwen voortdurend uit.