Gemeente Duiven


Wandelen en struinen tussen Looveer en Doornenburgse veer
---

In de voorbereiding op de viering van 300 jaar Pannerdensch Kanaal zijn heel wat creatieve ideeën ontstaan, die in de loop van 2007 zullen worden uitgevoerd. Een idee waaraan nu al kan worden deelgenomen is de struinroute, die loopt tussen het Looveer en het Doornenburgse veer over het grondgebied van de gemeenten Lingewaard, Rijnwaarden en Duiven. Het is een aantrekkelijke wandel- en struinroute met tal van interessante bezienswaardigheden. De route strekt zich uit aan weerszijden van de Nederrijn en het Pannerdensch Kanaal. Het Pannerdensch Kanaal is gegraven tussen 1701 en 1707 als verdedigingslinie tegen de Fransen.

afbeelding Struinroute De struinroute duurt 5 tot 6 uur en heeft een lengte van omstreeks 18 km. Zeven kilometer daarvan gaat over asfaltwegen, 5 km is halfverhard en ongeveer 6 km gaat over onverhard terrein. Stevig schoeisel is aan te raden. Bij voorkeur geen honden mee nemen in verband met verschrikking van vogels. Op enkele plaatsen in het gebied zullen de komende jaren ingrepen plaatsvinden. Nabij Pannerden zal in 2008 bijvoorbeeld een nevengeul worden aangelegd. Om deze redenen is de route niet gemarkeerd. Informatie over eventuele wijzigingen treft u aan op de sites die hieronder worden genoemd.

Voor de routekaart en de totale beschrijving van de geschiedenis en de bezienswaardigheden zie onderstaande folder.

Relevante websites
» www.anwb.nl ( zoek op Pannerdensch Kanaal)
» www.staatsbosbeheer.nl ( Gelderse Poort, activiteiten) » www.pannerdenschkanaal.nl

Op deze sites vindt u ook informatie over natuur en cultuur in het gebied. Ook voor toeristische informatie kunt u op deze sites terecht. Op de site van het Pannerdensch Kanaal treft u vooral informatie over de geschiedenis van het kanaal en over het beheer.
---

» Folder struinroute Pannerdens Kanaal.pdf