Verzamelpersbericht vrijdag

's-Hertogenbosch, 13-07-2007

POLITIE HOUDT TWEE BOSSCHENAREN AAN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

's-Hertogenbosch De politie heeft donderdagmiddag twee Bosschenaren (35 en 42 jaar) aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging, danwel poging zware mishandeling. Een 36-jarige Bosschenaar deed hiervan aangifte bij de politie. Hij werd door de verdachten mishandeld op het Stationsplein, waar ze ook zijn aangehouden. De Spoorwegpolitie meldde het incident. Na de aanhouding zijn beide verdachten naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor verhoor.

POLITIE PAKT MAN DIE BIER TRACHT TE STELEN

's-Hertogenbosch De politie heeft donderdagmiddag een 45-jarige Roemeen aangehouden op een bedrijventerrein aan de Docterskampweg. Hij had getracht blikjes bier te stelen, maar werd betrapt door een medewerker die de politie inschakelde. De verdachte werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. In totaal ging het om ongeveer 30 blikjes afgekeurd bier die de Roemeen uit een container had weggenomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

POLITIE TREEDT OP TEGEN WINKELDIEFSTAL

's-Hertogenbosch De politie heeft donderdagmiddag bij een bouwmarkt aan de Vogelstraat een 25-jarige Tilburger aangehouden voor winkeldiefstal. Een medewerker zag dat de man spuitbussen in zijn rugzak stopte en zonder te betalen de winkel trachtte te verlaten. Hij werd door de beveiliging aangehouden en daarna overgedragen aan de politie. De verdachte bleek tien bussen spuitlak, waarde 10,95 euro per stuk, in zijn rugzak te hebben. Tegen de Tilburger is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een winkelverbod.


-----

Donderdagmiddag heeft de politie in een winkel aan de Scheidingstraat twee Nijmeegse vrouwen (18 en 23 jaar) aangehouden voor het stelen van parfum. Tegen hen is ook proces-verbaal opgemaakt.


-----

In een winkel aan de Arena is donderdagavond een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden voor oplichting. Hij plakte de stickers van artikelen die in de aanbieding waren op niet afgeprijsde artikelen en probeerde zo 50% korting te krijgen bij de kassa. Hij werd echter betrapt door het personeel waarna hij is aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


-----

Uden De politie heeft donderdagmiddag twee vrouwen aangehouden voor diefstal uit een winkel aan de Oranjepassage. De vrouwen, een 40-jarige Eindhovense en een 51-jarige Bossche hadden getracht kleding te stelen, maar werden betrapt door de verkoopster. Zij herkende de vrouwen die op 16 juni ook al spullen uit de winkel gestolen hadden.

De gealarmeerde politie kwam ter plaatse en heeft de vrouwen aangehouden. In de auto trof de politie nog meer goederen aan (voornamelijk kleding) die afkomstig waren van andere winkeldiefstallen. De politie onderzoekt de zaak verder. Beide vrouwen zijn in het belang hiervan inverzekeringgesteld.

POLITIE TREEDT OP TEGEN GEWELD

's-Hertogenbosch De politie heeft donderdagavond op het Boschmeerplein twee Bosschenaren (28 en 44 jaar) aangehouden voor openlijke geweldpleging, vernieling en bedreiging. Ze hadden een 48-jarige Bosschenaar mishandeld en bedreigd. Het slachtoffer vluchtte een restaurant in waar één van de verdachten een ruit intrapte. De politie heeft de verdachten aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het slachtoffer en de eigenaar van het restaurant deden aangifte bij de politie die de zaak verder onderzoekt. In het belang hiervan zijn de verdachten inverzekeringgesteld.

POLITIE HOUDT MINDERJARIGE OP GESTOLEN BROMMER AAN

Drunen De politie heeft donderdagmiddag een 14-jarige jongen in zijn woonplaats in het Breevelpark aangehouden voor diefstal/heling. De jongen reed zonder helm en zonder in het bezit te zijn van een geldig bromfietscertificaat op een bromscooter door het park waar een rijverbod voor bromfietsen geldt. De politie controleerde de jongen en de bromscooter. Het kenteken bleek niet te kloppen. De jongen bekende direct aan de agenten dat hij de brommer geleend had en dat deze wel eens afkomstig kon zijn van diefstal. De agenten hebben de jongen aangehouden voor diefstal/heling. Hij is ingesloten voor verhoor. De bromfiets is voor nader onderzoek inbeslaggenomen.

BOXTELSE LICHTGEWOND BIJ AANRIJDING

Boxtel Een 72-jarige Boxtelse is donderdagmiddag lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Boseind/Ladonkseweg. De vrouw reed daar op haar invalidenscooter en kwam met haar voet onder een achteruitrijdende vrachtwagen met oplegger. De 54-jarige vrachtwagenchauffeur uit Veldhoven had haar niet opgemerkt tijdens het achteruitrijden.

Het ambulancepersoneel onderzocht de vrouw wier voet gekneusd bleek. Zij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzocht de toedracht van het ongeval.

AANHOUDING GEZOCHTE

Uden De politie heeft donderdagmiddag een 22-jarige man in zijn woning in Uden aangehouden. Hij moet nog een gevangenisstraf uitzitten van 14 dagen.

VREEMDELINGEN AANGEHOUDEN TIJDENS CONTROLE

Oss/Lith De politie heeft donderdagavond tijdens een controle een 32-jarige vrouw uit Maleisië ingesloten nadat zij de Wet Arbeid Vreemdelingen had overtreden. Zij was aan het werk in een eetgelegenheid aan de Hooghuisstraat. Zij bleek eerder, op 22 maart, al betrapt te zijn voor genoemd feit. Op het Marktplein in Lith werd in een eetgelegenheid een 19-jarige man uit Egypte aangetroffen die daar aan het werk was en illegaal in Nederland verblijft. Hij is in vreemdelingenbewaring gesteld.

De politie controleerde donderdagavond op diverse locaties in Oss, Geffen, Berghem en Lith.

INTENSIEVE CONTROLE VERBOD VRACHTVERKEER AA-BRUG

Heeswijk Dinther De politie gaat vanaf 16 juli intensief controleren op de Aa-brugstraat, Avensteinstraat en de Kilsdonkseweg in Heeswijk Dinther. De bruggen op deze wegen zijn niet geschikt voor vrachtverkeer en worden kapot gereden.

Genoemde wegen leiden naar de bruggen over de Aa waar een geslotenverklaring geldt voor vrachtverkeer. Toch negeren vrachtwagenchauffeurs massaal het verbod tijdens de ochtendspits en rijden vanaf de Kanaaldijk via deze wegen naar Heeswijk Dinther. Dit blijkt uit tellingen van de gemeente Bernheze. De politie heeft in overleg met de gemeente besloten om vanaf week 29 hierop streng te controleren en waar nodig repressief te handhaven.

De politie stelt zich hiermee het doel om het vrachtverkeer terug te dringen en overtreders aan te pakken. Bij aangebrachte schade wordt de overtreder door de gemeente aansprakelijk gesteld.