Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

54 ooglaserklinieken in Nederland onder de loep genomen

Eyescan Oogzorgkliniek komt als beste uit test Consumentenbond

Utrecht, 13 juli 2007 - De Consumentenbond heeft Eyescan Oogzorgkliniek als 'zeer goed' beoordeeld. Hiermee behoort de Utrechtse kliniek tot een van de besten van Nederland.

In het onderzoek nam de Consumentenbond alle 54 ooglaserklinieken in Nederland onder de loep. Daarbij werd vooral gelet op de kwaliteit van de informatievoorziening, de behandelende artsen en het behandelingsaanbod. Slechts tien van de onderzochte klinieken haalden op alle onderdelen een maximale score. In zes gevallen was de kwaliteit zo ver onder de maat dat de bond het predicaat 'matig of slecht' gaf. Elf klinieken weigerden deelname aan de test, vijf klinieken voldeden zelfs niet aan de basiscriteria. Voor Eyescan is het niet de eerste keer dat de kwaliteit door de Consumentenbond wordt erkend. In november 2006 kwam de kliniek ook al als beste uit een test naar staaroperaties, gehouden in Midden en West Nederland. De volledige test van ooglaserklinieken is gepubliceerd in het juli/augustusnummer van de Consumentengids.

Erkenning van kwaliteit
Eyescan Oogzorgkliniek is blij met de erkenning van de Consumentenbond. Eigenaar Reyer Lafeber: "Veiligheid en vertrouwen zijn bij ons heel belangrijk. Zo zijn we de enige kliniek in Nederland met een TNO-certificering. Zo is de operatiekamer ingericht volgens de classificatie S3: wat staat voor het hoogste veiligheidsniveau. Verder voldoet Eyescan aan de eisen van het Lloyd's Register Quality Assurance (kwaliteitsmanagementsysteem 9001:2000 voor de laserbehandelingen) en is de organisatie aangesloten en goedgekeurd door ZKN (Zelfstandige Klinieken Nederland). Al het medische personeel heeft een BIG-registratie. De Consumentenbond adviseert haar leden terecht om bovenstaande vooraf te checken."

Over Eyescan Oogzorgkliniek
Eyescan Oogzorgkliniek is gevestigd in Utrecht. Daarnaast heeft Eyescan over het land verspreid zeventig Eyescan Onderzoekcentra. Hier kunnen klanten terecht voor een intake, advies en nazorg. Eyescan is dus altijd in de buurt! Kijk voor meer informatie over Eyescan op www.eyescan.nl of bel gratis 0800-5555666.

EINDE PERSBERICHT

---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Reyer Lafeber, eigenaar Eyescan Oogzorgkliniek
Telefoon: 06-22420221
E-mail: reyer@reyer-lafeber.nl

Huub Terpstra, HPlus Communicatie
Telefoon: 06-51390543
E-mail: huub@hplus.nl