Gemeente Den Haag

De Haagse Koepel gaat een nieuwe toekomst tegemoet. Er is een onderzoek gedaan naar het functioneren van de Haagse Koepel. Dat heeft geleid tot een verbeterplan dat in september wordt besproken met de bewonersorganisaties. Belangrijkste conclusie is dat de Haagse Koepel als kerntaak het behartigen van de belangen van de Haagse bewonersorganisaties moet uitvoeren.

Wethouder Rabin Baldewsingh heeft na overleg met het bestuur van de Haagse Koepel een onderzoek naar het functioneren van de Koepel laten uitvoeren. De conclusies maken duidelijk dat de Haagse Koepel niet optimaal functioneert. De bewonersorganisaties zijn van mening dat de Koepel weinig democratisch functioneert, onvoldoende aansluit bij vragen van de bewonersorganisaties en onvoldoende professioneel optreedt. Sterk punt van de Koepel is de ingang bij gemeente en politiek, en de ontmoetingsfunctie. De bewonersorganisaties zijn wel overtuigd van het belang van een koepelorganisatie.

Baldewsingh: "In het college-akkoord MeeDoen heeft dit college aangegeven dat betrokkenheid van bewoners bij hun leefomgeving essentieel is. Daarom laten we geen middel onbeproefd om die betrokkenheid aan te moedigen. Goed functionerende bewonersorganisaties en hun koepelorganisatie zijn daarbij van groot belang. Dat is ook de reden dat we het onderzoek hebben laten doen en binnenkort met de bewonersorganisaties en de Haagse Koepel over de nieuwe toekomst gaan praten".

De Haagse Koepel is een overkoepelende organisatie voor bewonersorganisaties en bewonersgroepen. Ze geven informatie en advies, onder meer over wonen en de woonomgeving. De Haagse Koepel bestaat bijna tien jaar.