Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Doetinchem - duo verdacht van handel in drugs             |
De politie heeft vrijdagochtend 13 juli in alle vroegte invallen in twee flatwoningen aan de Beethovenlaan in Doetinchem gedaan. De bewoners worden ervan verdacht drugs vanuit hun woning te dealen en zijn aangehouden. Bij het doorzoeken van de panden werden hard- en softdrugs en ander bewijsmateriaal aangetroffen.

De politie heeft onder meer naar aanleiding van klachten vrijdagochtend een gerichte actie in twee flatwoningen aan de Beethovenlaan gehouden. Vanuit de panden zouden drugs gedeald worden. De bezoekers zorgden regelmatig voor geluidsoverlast en ook in de wijk waren klachten over de achteruitgang van de leefbaarheid. Deze signalen kwamen ondermeer bij de wijkagent.

Bij de actie waarbij meerdere agenten en een drugshond werden ingezet, heeft de politie twee Doetinchemmers (22 en 44 jaar) in hun woning aangehouden. Zij zijn voor verhoor ingesloten.

Bij de doorzoeking van de panden, in aanwezigheid van de Officier van Justitie en de Rechter-commissaris, werden naast hard- en softdrugs ook spullen aangetroffen die voor de handel in drugs worden gebruikt.

De politie maar ook de gemeente en woningbouwcorporaties is er alles aan gelegen om de leefbaarheid in woonbuurten zo optimaal te houden. Het is dan ook van groot belang dat mensen zelf contact met deze instanties opnemen wanneer zich feiten voordoen die het daglicht niet kunnen verdragen!

Bij strafbare feiten, zoals de handel in hard- of softdrugs vraagt de politie om contact op te nemen. Wil men dit liever anoniem doen dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 - 7000)

Einde bericht


---


---


---

---- --