Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Rosita de Vries en Gerdien Rotgers: 053-4555588

Fietsster gewond bij aanrijding

Oldenzaal

Aan de Essenlaan in Oldenzaal vond donderdagmiddag 12 juli een aanrijding plaats tussen een automobilist en een fietsster. De politie maakt proces-verbaal op.

Om 12.00 uur reed een 21-jarige automobilist uit Rossum over de Bentheimergraven in Oldenzaal en wilde rechtsaf slaan de Essenlaan in. Hierbij zag hij de voor hem van rechts komend, 14-jarig Oldenzaals meisje op haar fiets die aan de verkeerde kant van de weg op het fietspad fietste, over het hoofd. Het meisje wilde de Essenlaan uitfietsen om richting het winkelcentrum Kloosterland te gaan. Het 14-jarige meisje is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (07-091651)

Politie zoekt getuigen mishandeling

Enschede

De politie zoekt getuigen van een mishandeling op de Laaressingel in Enschede op donderdag 12 juli om 15.30 uur.

Een 79-jarige Enschedese reed op genoemde datum in haar auto op de Faberstraat. Ze remde af voor het verkeer op de Laaressingel. Een onbekend gebleven man fietste achter haar en vond dat zij hem afsneed. Hij gaf dit te kennen door dit tegen haar te schreeuwen en tegen haar auto te spugen.

Op dat moment passeerde een 44-jarige man uit Enschede die vroeg of dat nodig was. Dat schoot de onbekende fietser in het verkeerde keelgat, waarop hij de 44-jarige man een klap in het gezicht gaf. De 44-jarige viel hierdoor achterover en kwam met zijn hoofd op het trottoir en raakte buiten bewustzijn. De onbekende man fietste vervolgens weg in de richting van de Oliemolensingel. De 44-jarige is met een flinke hoofdwond door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het signalement van de onbekende fietser is: - donkere man
- slank postuur
- ongeveer 1m 80
- donker krullend kort haar
- donkere kleding

Getuigen kunnen bellen met: 0900 - 8844, of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. (07-091788)

Mishandeling barkeeper

Enschede

Op donderdagavond 12 juli hield de politie om 21.25 uur op de Brammelerstraat, een 41-jarige Enschedeer aan voor mishandeling van een medewerker van een café aan de Stadsgravenstraat in Enschede.

Omstreeks 21.00 uur ontstond onenigheid tussen de 41-jarige man Enschedeer die een bezoek bracht aan het café en de 26-jarige barkeeper eveneens uit Enschede. De 41-jarige vroeg de barkeeper een servetje. Omdat deze geen servetje voor hem had, werd de 41-jarige boos en begon te slaan. Hierop sloeg de barkeeper terug en begeleide de 41-jarige naar buiten. De 41-jarige bleef agressief en bleef de barkeeper bedreigen. Zij liepen beiden verwondingen op. De 41-jarige is aangehouden maar moest zich in het ziekenhuis eerst voor zijn verwondingen laten behandelen voordat hij mee naar het bureau kon. Bij zijn fouillering trof de politie ook drugs aan die in beslag zijn genomen. Op vrijdag 13 juli omstreeks 11.45 uur mocht de 41-jarige het bureau weer verlaten, proces-verbaal is opgemaakt. (07-091961)

Politie houdt scootmobieldieven aan

Enschede

Op donderdag 12 juli, om 22.00 uur, houdt de politie op de Hertmebrink in Enschede, een 18-jarige en een 17-jarige Enschedeër aan op verdenking van diefstal van een scootmobiel en vernieling.

De politie kreeg op genoemde datum de melding dat op de Hertmebrink in Enschede een aantal jongens op het voetbalveldje een scootmobiel zouden vernielen. De scootmobiel was eerder die avond gestolen aan de Wesselerbrinklaan in Enschede. Toen de agenten op de locatie aankwamen en opgemerkt werden door de jongens, renden vijf jongens hard weg in de richting van de Wesselerbrinklaan. Eén van de jongens, de 17-jarige, bleef staan en kon direct door de politie worden aangehouden. De 18-jarige werd na een korte achtervolging aangehouden. De scootmobiel was tamelijk beschadigd. De rechtmatige eigenaar van de scootmobiel kon opgespoord worden en deed aangifte van diefstal. De politie maakt proces-verbaal op. (07-091984)

---- --