Politie Limburg-Zuid

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Yolanda Dols
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( vrijdag 13 juli 2007
Opmerkingen ( geen

Maastricht: drugsrunners proberen agenten omver te rijden

De politie heeft afgelopen nacht drie drugrunners aangehouden die Achter de Barakken in Maastricht probeerden in te rijden op agenten van de politie en de Koninklijke Marechaussee. Het gaat om mannen van Noordafrikaanse afkomst uit Rotterdam, Maastricht en El Eljido (Spanje), in de leeftijd van 30, 34 en 32 jaar.

De mannen zagen hoe personeel van politie en marechaussee een bestuurder van een andere auto stond te controleren op het trottoir in genoemde straat. Daarop reden ze met hoge snelheid de stoep op om de mensen van de politie en marechaussee omver te rijden. De agenten konden de auto slechts tot stoppen dwingen door hun wapens te trekken. Als verklaring voor hun bizarre gedrag gaven de mannen aan dat ze dachten dat een bevriende drugrunner in de problemen was gekomen. Later maakten ze daarvan dat ze de agenten slechts de schrik op het lijf hadden willen jagen. De bestuurder van de auto zit vast wegens doodslag. De auto is in beslaggenomen.

Maastricht; man mishandeld bij pinautomaat.

Een 28-jarige man uit Maastricht is gisterenmiddag op de Kasteel Erensteinstraat in zijn woonplaats slachtoffer geworden van mishandeling.

Hij stond bij een geldautomaat op zijn beurt te wachten, toen een fietser hem voor wilde gaan. Toen hij daar een opmerking over maakte, kreeg hij een klap in zijn gezicht. In het ziekenhuis bleken zijn linker oogkas en kaak gebroken en een operatieve ingreep noodzakelijk was. De politie stelt een onderzoek in.

Heerlen; grote hoeveelheid harddrugs en geld gevonden.

In een woning aan de Meezenbroekerweg in Heerlen is donderdagmiddag ruim 1100 gram harddrugs (amfetamine en heroïne) aangetroffen. Een 25-jarige man uit Maaseik, die in de woning verbleef, is aangehouden. Ook werd een geldbedrag en een busje traangas in de woning gevonden. De verdachte is aangehouden en wordt vandaag voorgeleid.

Maastricht; diefstal bij bedrijf.

In de nacht van woensdag op donderdag zijn een hogedrukreiniger en drie roestvrijstalen containers van een bedrijf aan de Nijverheidsweg in Maastricht gestolen. De daders verschaften zich toegang tot het terrein door de metalen toegangspoort te forceren. De politie heeft een onderzoek naar deze diefstal ingesteld.

Brunssum; man dronken achter het stuur.

Op de Prins Hendriklaan in Brunssum heeft de politie donderdagavond een 51-jarige man uit die plaats aangehouden omdat hij te veel gedronken had.

Oorspronkelijk hadden de agenten het voertuig van de man langs de kant van de weg gezet omdat hij zijn autogordel niet droeg. Toen de deur van het voertuig open ging, viel de bestuurder zowat van dronkenschap uit de auto. Na het afnemen van een blaastest bleek hij meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Maastricht; inbraak in bouwmarkt.

Bij een inbraak in een bouwmarkt aan de Oostermaasweg in Maastricht is afgelopen nacht elektronische apparatuur, waaronder mobiele telefoons en een navigatiesysteem, ontvreemd. De dieven verschaften zich toegang tot de winkel via de nooduitgang. De politie stelt een onderzoek in.

Sittard; jeugdige inbrekers opgepakt

De politie heeft afgelopen nacht in Sittard drie jongens aangehouden die ingebroken hadden in een parfumeriezaak aan de Limbrichterstraat.

Een politiepatrouille die na de inbraak poolshoogte ging nemen bij de winkel, trof in de omgeving van de Limbrichterstraat drie jongens van 16 jaar en 18 jaar uit Sittard aan. Op het politiebureau wilden ze de politie doen geloven dat ze slechts de glazen deuren van de winkel hadden willen openen. Later bleek echter dat ze wel degelijk in de winkel waren geweest en spullen uit de etalage hadden meegenomen. Bovendien bleken nog twee andere 16-jarige jongens uit Sittard bij de inbraak betrokken te zijn geweest. Ze hebben zich gemeld bij de politie. De vijf jeugdige inbrekers zitten nog vast en de totale buit is teruggevonden.


---- --