Gemeente Zandvoort


VVD-er Henrion Verpoorten protesteert tegen wijziging rijrichting Cornelis Slegersstraat (13 juli 2007)

In een brief aan het college protesteert raadslid Henrion Verpoorten tegen het zonder overleg terugdraaien van de rijrichting in de Cornelis Slegersstraat tussen De Grote Krocht en de Louis Davidsstraat. Hij geeft sprekende argumenten om dit niet te doen.

Hieronder volgt zijn brief.

Geacht College,

Uit een artikel in de Zandvoortse Courant van 5 juli j.l. heb ik moeten vernemen, dat het in de bedoeling ligt om de rijrichting in de Cornelis Slegersstraat tussen De Grote Krocht en de Louis Davidsstraat om te keren.

Ook al omdat me dit voorkomt als het zonder overleg terugdraaien van een aangenomen VVD-motie in 2001 over de rijrichting in deze straat, wil ik hiertegen protesteren. In een, door de griffie gearrangeerd, gesprek met een ambtenaar van de dienst, heeft deze mij niet kunnen overtuigen van de juistheid van deze beslissing.

Hierbij geef ik u een aantal argumenten om de rijrichting in dit stuk Slegersstraat te laten zoals die nu is, dus één-richting vanuit De Grote Krocht naar de Louis Davidsstraat:

Het winkelend publiek in De Grote Krocht heeft hier een chronisch tekort aan parkeerplaatsen. De overweging om voor de (nu bestaande) rijrichting te kiezen, was ingegeven door het feit, dat als de parkeerplaatsen in De Grote Krocht allemaal bezet zijn, men dan direct in de Slegersstraat een tiental extra parkeerplaatsen vindt en verder op de busbaan en de Louis Davidsstraat nog veel meer. In het voorgenomen andere geval, zouden de auto's dan weer via de Hogeweg en de Oranjestraat een andere plek moeten zoeken. Dat geeft dus erg veel heen- en weergerij en irritatie, nog afgezien van de extra drukte en luchtvervuiling. Geen goede zaak!

Toentertijd was de raad overtuigd door deze argumenten. Nu zegt men (de dienst) dat het voor de ouders van de kinderen van de Mariaschool gemakkelijker is om de andere richting te nemen, omdat er dan geen conflictsituatie zal ontstaan met de ouders van de kinderen van de Hannie Schaftschool, omdat ze elkaar dan niet dwarszitten. Dit laatste lijkt me trouwens een kwestie van gewenning. (en misschien komen we dan eindelijk eens af van al die ouders die onnodig hun kinderen persé met de auto naar school willen brengen!)

Waar praten we over? Welbeschouwd over 4 maal een kwartier bij schoolbegin en -einde over een periode van 5 dagen in de week; en dan nog met uitzondering van de woensdagmiddagen en de vakantieperiodes. In totaal dus maximaal ongeveer 5 uur per week.Het winkelend publiek daarentegen zal dagelijks tussen 8.00 en 20.00 uur last hebben van deze wijziging; of te wel meer dan 80 uur in de week! De keuze lijkt me toch niet zo moeilijk. Bovendien is er helemaal geen haast om een definitieve beslissing hierover te nemen, in verband met de zojuist begonnen grote schoolvakantie van de komende tijd.

Erop vertrouwende dat u een en ander zult heroverwegen en het juiste besluit zult nemen, teken ik,

Hoogachtend,

F. Henrion Verpoorten

Reageren
Bent u het eens of oneens met deze stellingname? Laat het de webredactie weten. Mail naar Ton van Heemst. Nota bene: uw reactie kan op deze website gepubliceerd worden.