AutoRai

Saab pakt pole position in de milieuklasse

(7/13/2007)
Saab blijft grote successen boeken met zijn milieuvriendelijke BioPower modelreeks. Het merk is nu duidelijk de belangrijkste leverancier van bio-ethanol (E85) flex-fuel autoâs in zowel Zweden als op de Europese markt.

Gedurende de eerste vijf maanden van dit jaar heeft Saab zoân 6.800 Saab 9-3 en 9-5 BioPower-modellen afgeleverd aan Zweedse klanten. En ook afgelopen maand (juni) werd het verkoopmomentum voortgezet, toen de Saab

9-3 BioPower, die dit voorjaar op de markt kwam, boven aan de Zweedse verkoopranglijst eindigde, waarmee Saab een marktaandeel van 38% realiseerde in het segment voor milieuvriendelijke autoâs.

"Het is goed om te zien dat onze klanten onze BioPower-propositie op waarde weten te schatten," verklaart Jan Ãke Jonsson, Managing Director van Saab Automobile. "BioPower laat zien dat het mogelijk is een milieuvriendelijke en veilige auto te kopen, zonder aan comfort, âdriveabilityâ en vermogen in te boeten."

Saab is een gevestigde naam op het gebied van technologieën om het volledige potentieel van bio-ethanol (E85) als brandstof te benutten. Deze expertise vormt een belangrijke aanvulling op de ongeëvenaarde kennis van Saab op het gebied van turbotechnologie, waardoor het mogelijk werd om verbeterde prestaties én een grotere reductie van CO2-emissies te realiseren.

Saab continueert haar R&D-activiteiten om nieuwe producten en technologieën op de markt te brengen die zowel op prestaties als energiebesparing gefocust zijn, zoals bijvoorbeeld wordt onderstreept door de Saab BioPower Hybrid Concept die afgelopen jaar zijn première beleefde tijdens de Autoshow van Stockholm.

"Er is grote belangstelling voor hetgeen er nu in Zweden gebeurt met betrekking tot de technologie en infrastructuur voor het gebruik van bio-ethanol," vervolgt Jan Ãke Jonsson. "Landen als Noorwegen, Ierland en Frankrijk volgen het voorbeeld van Zweden door te investeren in een bio-ethanol infrastructuur. Iedere dag ontvangen we verzoeken voor meer informatie over onze milieu-inspanningen.

Jan Ãke Jonsson en Saabâs technische expert, Kjell ac Bergström, zullen deelnemen aan het Zweede politieke evenement "Almedalsveckan", waar ze onder andere Andreas Carlgren, de Zweede minister van Milieu, zullen ontmoeten. De Europese Commissie heeft Jonsson eveneens uitgenodigd voor een internationale topconferentie op het gebied van milieu-onderwerpen, waar hij de auto-industrie zal vertegenwoordigen.