Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (13/07/07)

OOSTERHOUT NB, 13 juli 2007

Man aangehouden na vernieling ruit en bloempot

KAATSHEUVEL: Donderdag 12 juli rond 14.15 uur is in de Berndijksestraat een 18-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man wilde in de nacht van woensdag 11 juli op donderdag 12 juli bij familie naar binnen en sloeg daarvoor op de ramen. Toen hij niet werd binnen gelaten, vernielde hij de ruit van de voordeur en een bloempot die buiten stond.
De man bekende de vernieling. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Daarna is hij heengezonden. Bij de heenzending kreeg hij een dagvaarding mee. Op deze dagvaarding staat de datum vermeld, waarop hij zich voor de rechter moet verantwoorden.

Twee mannen aangehouden op verdenking van heling

SPRANG-CAPELLE: De politie heeft donderdag 12 juli om 20.45 uur in de Dijkstraat een 16-jarige jongen en een 19-jarige man uit Sprang-Capelle aangehouden op verdenking van heling van een crossmotor en een quad. Het tweetal had de spullen te koop gezet op een internetsite, waar de rechtmatige eigenaar de spullen herkende. Het tweetal moest mee naar het bureau voor nader onderzoek en verhoor.

De motor en de quad bleken op dinsdag 26 juni te zijn gestolen uit de garage van een woning aan de Hultenseweg in Tilburg.
De twee verdachten verklaren de spullen te hebben gekocht van een bekende en te hebben willen doorverkopen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Ze zijn vrijdag 13 juli aan het begin van de middag weer in vrijheid gesteld.

Mannen aangehouden na huiselijk geweld

OOSTERHOUT: Donderdagavond 12 juli laat, kort voor middernacht, hield de politie een 29-jarige Oosterhouter aan op verdenking van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn 29-jarige vrouw te hebben mishandeld. Ook zou hij een ruit van de schuurdeur hebben vernield. De vrouw wilde geen aangifte doen tegen haar echtgenoot. De verdachte heeft de nacht in de cel doorgebracht en is vrijdag 13 juli verhoord. Nadat hij een verklaring had afgelegd, is hij weer in vrijheid gesteld. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij moet zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden voor de mishandeling.

WAALWIJK: In de nacht van donderdag 12 juli op vrijdag 13 juli omstreeks 00.30 uur heeft de politie een 45-jarige man uit Waalwijk aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn 42-jarige vriendin hebben mishandeld. De vrouw deed hiervan aangifte. Ook zou hij haar 16-jarige zoon, die tijdens de ruzie tussenbeiden wilde komen, bij zijn keel hebben gepakt. De jongen deed eveneens aangifte.
De verdachte heeft de nacht in de cel doorgebracht en wordt vrijdag 13 juli verhoord.

Aanpak huiselijk geweld
De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.
Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Politie onderzoekt berovingen

WAALWIJK: Een 78-jarige Waalwijkse is donderdag 12 juli tussen 14.30 uur en 15.00 uur op de Eerste Zeine beroofd van haar tas. De vrouw had inkopen gedaan in winkelcentrum De Els en was via de Eerste Zeine onderweg naar haar huis in de wijk Zanddonk. Plotseling trok een haar onbekende jongen de boodschappentas uit de handen van de vrouw en ging ermee vandoor in de richting van de Stationsstraat. In de tas zat behalve de recente aankopen ook de portemonnee van het slachtoffer. Later op de dag heeft een oplettende getuige de tas aangetroffen in het wandelpark in Waalwijk en terug bezorgd bij de rechtmatige eigenaresse. Er bleek alleen wat geld te zijn verdwenen uit de portemonnee van de vrouw. De politie heeft een aangifte opgenomen en onderzoekt de zaak. Uiteraard wil de politie graag in contact komen met mensen die de beroving hebben gezien of de jongen na de beroving hebben zien wegrennen. Ook is de politie benieuwd of er mensen zijn die gezien hebben dat de tas werd achtergelaten in het park. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via het landelijk telefoonnummer politie: 0900-8844 (lokaal tarief).

GEERTRUIDENBERG: De politie onderzoekt de beroving van een 16-jarig meisje uit Raamsdonksveer. Het meisje fietste donderdag 12 juli rond 22.15 uur over het fietspad aan de Parallelweg, toen ze plotseling door een haar onbekende man van de fiets werd getrokken. De man doorzocht vervolgens de tas van het meisje en nam er onder andere een gsm en een portemonnee uit weg. Daarna zou hij te voet zijn vertrokken in de richting van Made. het slachtoffer deed bij de politie aangifte van beroving.

Met quad tegen boom gereden

GEERTRUIDENBERG: Een 48-jarige man uit Roosendaal is vrijdag 13 juli rond 07.40 uur in de Venestraat met een quad tegen een boom gereden en daarbij gewond geraakt.
De man verklaarde een black out te hebben gehad. Tevens klaagde hij over pijn aan zijn buik en borst. Hij is voor controle per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in de omgeving.

Gewond door overstekende kat

WIJK EN AALBURG: Een 18-jarige bromfietster uit Well is vrijdag 13 juli rond 08.45 uur gewond geraakt, toen ze met haar bromfiets onderuit ging.
De vrouw reed op De Kromme Nol, toen er ter hoogte van de Maasdijk een kat overstak. De vrouw remde voor het dier, waardoor ze met haar bromfiets in de berm terecht kwam en viel.
De vrouw liep schaafwonden op en klaagde over pijn aan haar knie. Ze is ter controle overgebracht naar een ziekenhuis in de omgeving.

Auteur: Leonie van Ooijen