Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 13 juli 2007

Politie onderzoekt uitgebrande autos in zaak ramkraak

ZUNDERT: De politie is een onderzoek gestart naar twee autos die in de nacht van donderdag op vrijdag zijn uitgebrand. De autos zijn gevonden in Zundert en Minderhout. De politie onderzoekt een mogelijk verband met de ramkraak die donderdag even na 04.00 uur is gepleegd in de Molenstraat.

De politie zet het onderzoek naar de ramkraak, waarbij onbekenden probeerden een pinautomaat te ontvreemden, voort. Naast o.a. een sporenonderzoek en een buurtonderzoek in de omgeving van de Molenstraat is men nu ook een eventueel verband met twee uitgebrande autos aan het onderzoeken. De autos, waarvan er één aan de Wildertsedijk in Zundert en één in het Belgische Minderhout zijn gevonden, zijn getakeld en worden onderzocht op sporen. In de omgeving van de vindplaats van de voertuigen voert de politie een buurtonderzoek uit. Mensen die in de nacht van donderdag op vrijdag iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de autos worden gevraagd zich te melden bij de recherche van het district Breda via 0900-8844. Ook worden getuigen van de ramkraak zelf nog steeds opgeroepen zich te melden.

Jongen gewond bij aanrijding

BREDA: Op donderdagmiddag omstreeks 17.30 uur gebeurde er een ongeval op de kruising tussen de Haagdijk en de Verbeetenstraat. Een 17-jarige jongen reed op een scooter over de Haagweg en wilde de Verbeetenstraat inrijden. Hij verleende geen voorrang aan een 52-jarige automobiliste uit Etten-Leur die over de Haagweg reed. De 17-jarige jongen uit Breda is met een gebroken voet naar het ziekenhuis vervoerd. Hij bleek niet in bezit van een brommercertificaat. Later zal in overleg met justitie worden besloten wat voor straf hij zal krijgen.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

BREDA: De politie hield op donderdagavond een verdachte aan van huiselijk geweld. De politie was bezig met het controleren van de gegevens van een aantal hangjongeren, toen ze een vrouw hoorde schreeuwen. Ze gingen kijken en zagen dat een man een vrouw sloeg. De 38-jarige man, bewoner van het pand, is aangehouden. Zijn 28-jarige vrouw wilde geen aangifte doen. De politie heeft de man ambtshalve aangehouden en in verzekering gesteld. tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Drie aanhoudingen tijdens rustige horecanacht

BREDA: Het was in de nacht van donderdag op vrijdag niet druk in het centrum van Breda. Er hing een prettige sfeer. Er zijn drie aanhoudingen verricht.
Een 28-jarige man uit Breda is omstreeks 02.45 uur aangehouden in de Potkanstraat. De man werd betrapt bij het wildplassen en kon zich niet legitimeren. Hij was onder invloed en agressief. De verdachte is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau, waar hij in de vroege ochtend is verhoor en hierna met twee bekeuringen in vrijheid is gesteld.
Om 04.25 uur kwam er melding van een vechtpartij in de Karnemelkstraat. Op aanwijzing van getuigen kon de politie twee mannen aanhouden, een 21-jarige en een 22-jarige Bredanaar. Beiden zijn in verzekering gesteld. Het 20-jarige slachtoffer uit Breda wilde geen aangifte doen. Hij had verwondingen in zijn gezicht.
Verder zijn er nog 7 bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen, 2 voor het rijden in strijd met een geslotenverklaring, 2 voor fout parkeren en 1 voor het rijden in een onverzekerde auto.

Man onder invloed van GHB veroorzaakt eenzijdig ongeval

ETTEN-LEUR: De politie hield op vrijdag even na middernacht een 25-jarige man uit Etten-Leur aan. De man reed volgens omstanders door de berm van de rotonde aan de Vosdonk. Hierna reed hij tegen een lantaarnpaal. Ambulancepersoneel controleerde de lichamelijke toestand van de man. De politie vond in de auto een verpakking met GHB. Vermoedelijk is dit de oorzaak van het rijgedrag van de automobilist. De man is na behandeling in het ziekenhuis aangehouden, verhoord en in verzekering gesteld.

Alcohol- en snelheidscontrole

BREDA: Het Verkeershandhavingsteam van de politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag een snelheidscontrole in de Lunetstraat. Tussen 21.00 uur en 05.00 uur zijn 214 automobilisten en 2 bromfietsers gecontroleerd. 19 bestuurders waren in overtreding en kregen een rijverbod. Twee van hen reden onder invloed zonder rijbewijs en drie rijbewijzen zijn ingevorderd.
Eén automobilist blies 750 ug/l. Dit was het hoogste alcoholpercentage tijdens de controle.
Ook werd er een snelheidscontrole gehouden. 400 voertuigen werden hierbij gecontroleerd, waarvan er 88 in overtreding waren.

Politie houdt twee personen aan voor woninginbraak

BREDA: De politie hield op donderdag twee personen aan voor inbraak in een woning aan de Bruno Renardstraat. Een getuige zag de inbraak s ochtend gebeuren en belde het alarmnummer. De politie zocht de omgeving af en hield een 16-jarige jongen uit Breda en een 18-jarige man uit Breda aan. De bewoners van het pand waren ten tijde van de inbraak op vakantie. De bewoners hadden d.m.v. de vakantiekaart bij de politie aangegeven wanneer ze op vakantie waren en wie als sleutelhouder was aangewezen. Hierdoor kon de politie snel de sleutelhouder in kennis stellen. Deze heeft namens de bewoners aangifte gedaan van diefstal van o.a. een computer.
De verdachten zin voor verhoor en verder onderzoek in verzekering gesteld.

Man aangehouden na veroorzaken ongeval met gestolen auto

BREDA: Een buschauffeur reed op donderdag rond het middaguur over de Sint Ignatiusstraat richting de Beverweg, toen de bestuurder van een geparkeerde auto het portier opende. De buschauffeur kon een aanrijding niet voorkomen. De man zag hoe de bestuurder uitstapte en wegrende. De politie constateerde dat de auto gestolen was. De verdachte meldde zich op het politiebureau aan het Chasseveld. De 30-jarige Bredanaar is aangehouden en in verzekering gesteld. De auto is in beslag genomen. Het voertuig is in de nacht van 30 op 31 gestolen bij een woninginbraak aan de Middachtenstraat. Het voertuig zal na sporenonderzoek worden geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar.

Kwekerij gevonden in woning

BREDA: De politie ontdekte op vrijdag in een woning aan de Philip Vingboonsstraat een hennepkwekerij met 200 hennepplanten. De 46-jarige bewoner van het pand is aangehouden als verdachte. De kwekerij is ontruimd en de planten en apparatuur zullen worden vernietigd.

112 overtredingen bij snelheidscontrole

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op vrijdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur een snelheidscontrole aan de Olympialaan. Van de 642 passanten waren er 112 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 77 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

Auteur: Inge Rijgersberg