Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 13 juli 2007

Zaanstreek-Waterland, 13-07-2007

Verdachte mishandeling Cavaljeplein aangehouden

Purmerend, woensdag 11 juli 2007, 19:43 uur.

De politie heeft een 17-jarige Purmerender aangehouden in verband met de mishandeling die 11 juli plaatsvond op de Burg. D. Kooimanweg ter hoogte van het Cavaljeplein. Een 14-jarige jongen kreeg klappen tegen zijn hoofd waardoor hij bewusteloos raakte. In het ziekenhuis bleek dat de jongen een bloedneus, een snee in de lip had en een tand kwijt was. De politie kwam na onderzoek via haar eigen bestanden bij de verdachte en hield deze buiten heterdaad in zijn woning aan. De oorzaak van de mishandeling ligt in de relationele sfeer. Er is proces-verbaal opgemaakt.

2 winkeldieven gepakt

Zaandam, 12 juli 2007, 15:36 uur

De politie heeft twee buitenlanders van 18 en 38 jaar opgepakt op verdenking van diefstal uit een sportwinkel aan de Westzijde. Een medewerker van de sportwinkel belde de politie en gaf de signalementen door. Agenten die nog aanrijdend waren zagen de verdachten uit de Zeemansstraat komen. Een van hen kon worden aangehouden, de ander vluchtte, maar werd even verderop alsnog in de boeien geslagen. Beide verdachten hadden geprepareerde tassen bij zich. In hun voertuig lagen sporttassen met daarin nieuwe, nog gelabelde, spijkerbroeken. Het voertuig en de kleding is in beslaggenomen en de verdachten zijn in de cel opgesloten.

Geen rijbewijs, ID én een rijontzegging

Purmerend, 13 juli 2007, 08:30 uur

Een biker van de politie heeft een 22-jarige bestuurder uit Hoogland aangehouden en met drie bekeuringen rijker op last van justitie heengezonden. De biker onderwierp de bestuurder die in zijn bedrijfsbus reed aan een controle. De man bleek te rijden terwijl hij een rijontzegging had. Ook reed hij zonder het voor hem benodigde rijbewijs E en kon hij geen identiteitsbewijs tonen. Zijn voertuig moest hij inleveren en dat werd op het politiebureau gestald. Collega's van de man hebben het voertuig later opgehaald.

Twee keer zo hard als toegestaan

Zaandam, 12 juli

Op de Kepplerstraat (50 km per uur) en de Provincialeweg
Zaandam-Castricum (70 km per uur) werd donderdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Op de Kepplerstraat werd een hoogste snelheid gemeten van 111 km per uur. Op de Provincialeweg bedroeg de hoogst snelheid 95 km per uur. Op beide wegen hield een veertigtal bestuurders zich niet aan de snelheid terwijl van ruim duizend voertuigen, uit beide richtingen, de snelheid werd gemeten.

Tijdens een staande controle op de Heijermanstraat en de Rozenstraat werden donderdag 24 boetes uitgedeeld. Vijftien boetes (van 75 euro) waren voor het niet dragen van de autogordel. De overige overtredingen betroffen te hard rijden (6x) en door rood rijden. Verder waren drie bestuurders in overtreding omdat zij een auto (met aanhanger) bestuurden terwijl zij geen rijbewijs B(E) hadden of de politie het rijbewijs had ingevorderd.

Vier drankrijders

Zaandam, 12/13 juli

Afgelopen dagen werden vier drankrijders van de weg gehaald. Twee van hen, een 21-jarige man uit Westzaan en een 34-jarige man uit Zaandam, waren beginnend bestuurder (korter dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs). De alcoholcontroles vonden plaats op de Nicolaasstraat, Savornin Lohmanstraat, Heijermanstraat en de Thorbeckeweg. In totaal werden 150 bestuurders gecontroleerd.

Tegen de vier drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

Wormer, 13 juli, 01:05 uur

Op de Sternstraat hebben agenten in de nacht van donderdag op vrijdag een 20-jarige man uit Wormer aangehouden. De man, een beginnend bestuurder (nog geen vijf jaar in het bezit van het rijbewijs) had een alcoholgehalte van 0,5 en kreeg een rijverbod van drie uren en een proces-verbaal.

Bellers en hardrijders

Katwoude/ Broek in Waterland, 12 juli, 09:00-12:00 uur

Op de Provincialeweg N247 in Katwoude heeft een motoragent donderdagochtend zes boetes uitgedeeld. Vier bestuurders werden aan de kant gezet omdat zij met de telefoon aan het oor reden. De overige twee boetes waren voor het rijden zonder gordel.

Tijdens een snelheidscontrole op de N247 in Broek in Waterland, waarbij gebruik gemaakt werd van een radarauto, werd donderdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 100 km per uur. In totaal overschreden 82 voertuigen de snelheidslimiet van 50 km per uur.

Opgevoerde bromfietsen

Oostzaan/Zaandam, 12 juli

Op de Kerkstraat in Oostzaan en de Nicolaasstraat in Zaandam hebben agenten donderdag een bromfietscontrole gehouden. Zeven bromfietsers kregen een boete omdat zij hun voertuig hadden opgevoerd. Tijdens de snelheidsmeting, met behulp van de rollentestbank, haalde een van de bromfietsen een snelheid van 78 km per uur.

Laatst gewijzigd 13-07-2007 15:53 | © Politie Zaanstreek-Waterland |