NMBS

Station Mechelen verwelkomt fietsers met een gemoderniseerde fietsenstalling

12/07/2007

De fietsenstalling aan de achterzijde van het station van Mechelen is volledig gemoderniseerd. De houten boxen aan weerszijde van de autoparking en de niet overdekte fietsenrekken werden vervangen door een fietsenstalling onder twee fraaie luifels, vlak aan de ingang van het station. De NMBS-Holding investeerde 311.000 euro in deze stallingen voor 504 fietsen en 16 bromfietsen.

De nieuwe fietsenrekken bieden voldoende ruimte en een maximale bescherming tegen beschadiging en vandalisme. De overkapping zorgt voor de nodige beschutting, gecombineerd met openheid voor meer sociale controle.

Aan de voorzijde van het station zijn 590 plaatsen voor fietsen en 30 voor bromfietsen beschikbaar. Aan de kant van het postkantoor is een gedeelte van de stalling aan vervanging toe. Dit najaar levert de modernisering 400 extra staanplaatsen op.

Tussen de lokettenzaal en de hoofdingang kunnen fietsers ook terecht in een extra beveiligde stalling voor 250 rijwielen.

In Mechelen stappen dagelijks meer dan 21.000 reizigers in de trein.

De NMBS-Groep wil haar reizigers onthalen binnen een goed uitgeruste infrastructuur. Degelijke fietsenstallingen zijn daar een belangrijk onderdeel van.