Gezinnen met jonge kinderen steeds vaker naar hotels

13/07/2007 17:02



Weekendjeweg.nl



Enkele jaren geleden was een camping of bungalowpark vaak de eerste vakantiekeuze voor een gezin. Maar tegenwoordig winnen ook hotels aan populariteit onder gezinnen met jonge kinderen. Dit blijkt uit jaarlijkse cijfers van de website Weekendjeweg.nl.

"Hotels houden meer rekening met gezinnen met kinderen dan voorheen. Dat is onder andere te zien aan de faciliteiten in hotels. Denk aan hotels die kinderfietsen verhuren of spelcomputers in de kamers aanbieden voor de jongere gast. Een hotel is nu evengoed een prima alternatief voor het gezin." Aldus Ed Trentelman, Commercial Director. "We krijgen veel bezoekers binnen via zoekmachines als Google. Ook hier is duidelijk te zien dat men vaker zoekt op termen als 'hotels kinderen' of bijvoorbeeld 'extra kinderbedden'. We spelen al enige tijd actief in op deze trend met speciale 'Kids Free' acties; hotels waar kinderen gratis mee kunnen. Dit blijkt gewoon een schot in de roos."

Over Weekendjeweg.nl
www.weekendjeweg.nl is met 550.000 reserveringen in 2006 marktleider op het gebied van korte vakanties. Samen met BungalowS.nl, Nachtjeweg.nl en Hotelletje.nl, is Weekendjeweg.nl onderdeel van Bookit. Sinds 1992 is Bookit gespecialiseerd in het verzorgen van reserveringen voor hotels en bungalowparken.